Je krásný, svůdný a je ho plná mísa za pár peněz. Udělejte si těstovinový salát s kuřecím masem

Dnes si připravíme salát a budeme ho podávat jako hlavní jídlo. Nakonec je léto a to je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny. Ale pozor, pokud servírujeme zeleninu jako hlavní jídlo, mělo obsahovat i bílkoviny, které tělu dodají potřebné živiny a navíc vás zasytí, takže nedostanete brzy hlad. 

Těstoviny jsou bezpochyby nejoblíbenějším jídlem, pokud chcete uvařit rychle a tak, aby si všichni pochutnali. Kromě balíčku těstovin navíc nepotřebujete příliš mnoho dalších surovin. Možná i naopak. A netradiční kombinace jsou často nejlepší!

Suroviny:
500 g těstovin, 2 kuřecí prsa, 100 g baby špenátu, 200 g cherry rajčat, parmazán, sojová omáčka, worcesterová omáčka, pepř, sůl

Dresing:
8 lžic bílého jogurtu, 5 lžic majonézy, pepř, sůl

Postup:
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na menší kousky. Maso vložíme do misky a ochutíme solí, pepřem, worcesterovou a sojovou omáčkou. Vše podle chuti. Maso necháme v misce odležet.
Připravíme si zeleninu. Špenát i rajčata opláchneme a necháme okapat. Rajčata rozpůlíme a odložíme je stranou. Do misky na salát vhodíme špenát.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obale. Hotové těstoviny přecedíme a necháme vychladnout.
Dresing si připravíme tak, že smícháme jogurt, majonézu a přidáme sůl a pepř.
Na rozpáleném oleji osmažíme kuřecí maso dozlatova a jakmile je téměř hotové, přidáme také rajčata. Směs promícháme a zamícháme do salátu.
Salát ochutíme strouhaným parmazánem.

Když se řekne těstoviny, mnoho z vás první napadne červená omáčka. Základ z rajčat je ve spojení s pastou asi nejobvyklejší. Hned poté přijde na řadu omáčka bílá. Krémová konzistence se základem ze smetany, jogurtu nebo čerstvého sýra, doplněná velkou porcí sýra.

Zkuste to však dnes bez omáček. Nebudete litovat.

Těstovinový salát je krásný, svůdný a je ho plná mísa za pár peněz
autor: baj

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka