Játrová rýže po indickém způsobu 30.1.2010
Suroviny:
300 g rýže, 1 lžička kari, 50 g tuku, 400 g jater, 2 cibule, 3 lžíce sladké smetany, sekané ořechy, petrželka, rajčata, sůl
Postup:
Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky a na tuku osmahneme. Přidáme očištěná a na menší kousky nakrájená játra, která chvíli na všech stranách opéčeme. Potom přidáme spařenou rýži smíchanou s kari kořením, zalijeme vroucím vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Během dušení přidáme nasekané ořechy. Když je maso měkké, vmícháme osolenou smetanu s jemně nasekanou petrželkou a nakonec opatrně vmícháme rýži.
Vaříme s Habadějem v sobotu 30.1.2010 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.