Játra na zelenině a bylinkách 20.6.2009 (knížka: Vladimír Hůna - Kuchyně křížem krážem - nakl. DONA)
Suroviny:
600 g vepřových jater, olej, 150 g cibule, 6 stroužků česneku, 100 g pórku, 100 g červené řepy, 100 g papriky, 100 g zelí, 100 g celeru, 10 lžic kečupu, 1 lžíce octa, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce dobromysli, 1 lžíce petrželky, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky, 1/2 lžičky mletého pepře, sůl
Postup:
Na rozpáleném oleji osmahneme na jemná kolečka nakrájenou cibuli, česnek a pórek, přidáme na nudličky nakrájenou červenou řepu, papriky, zelí a celer a za podlévání vodou dusíme doměkka. Na druhé pánvi osmahneme na hranolky nakrájená játra, vyjmeme je a vložíme k zelenině. Přidáme všechny zbývající ingredience a vše společně dodusíme. Podáváme s různě upravenými brambory nebo s rýží.
Vaříme s Habadějem v sobotu 20.6.2009 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.