Jarní prázdniny na Přerovsku, 126 let SDH Lošov, Den dřeva na Sluňákově, Sokol Šumvald, přehlídka amatérských divadel ve Starém městě

20. únor 2019
Kraj na dlani

Magazín nejen pro venkov, ve kterém se dozvíte jak se žije v obcích našeho kraje, jak se mění venkov v dnešní dynamické době. Jak se žije lidem v obcích našeho kraje, co je baví, zajímá a trápí.

Školáci na Přerovsku mají jarní prázdniny. Jak si je děti z malotřídky v Lobodicích budou užívat zjišťovala Jana Zemková.

Sbor dobrovolných hasičů v Lošově v dubnu oslaví 126. výročí. Mezi sedmdesáti členy hasičské výjezdové jednotky najdete i Barboru Mozoličovou, se kterou hovořila Dita Vojnarová.

Centrum ekologických aktivit v Horce nad Moravou si pro veřejnost připravilo Den dřeva. Jak si ho rodiče s dětmi užili zjišťoval Aleš Spurný.

Jak se daří Tělovýchovné jednotě Sokol v Šumvaldu zjišťovala Petra Ševců.

Už tento pátek začne tradiční přehlídka amatérských divadel ve Starém městě. Kdy se můžete vydat na první představení a co všechno si pořadatelé pro milovníky divadla připravili se ptal předsedy divadelního spolku Šok Rudolfa Šmůly Mirek Kobza.

autoři: Pavel Juráš , Aleš Spurný , voj , zem , pese , kbz
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.