JARNÍ ELIXÍR KRÁSY A ZDRAVÍ (17.4.2005)

8. září 2009

PONDĚLÍ Omlazující snídaně Večer dáme do misky 5 polévkových lžic ovesných vloček a hrst rozinek, zalijeme vodou a necháme do druhého dne namočené. Ráno přidáme 1 nastrouhané jablko, hrst oříšků, 1 čajovou lžičku medu a nakrájené ovoce podle chuti (kiwi, banán, pomeranč ...), promícháme a necháme chvíli odležet. Nápoj síly Do sklenice pomerančové šťávy přidáme 1 žloutek a dobře rozmícháme. Peeling Citrónovou šťávu, sůl s jódem a olivový nebo slunečnicový olej smícháme, naneseme na navlhčenou pleť a několika krouživými pohyby lehce promasírujeme, omyjeme a naneseme ampulku s retinolem, vitamínem C nebo hydratační vodu a necháme vsáknout. Nakonec pleť ošetříme lehkým hydratačním vitamínovým krémem.

ÚTERÝ

Omlazující snídaně

Péče o pleť
Ráno pleť opláchneme odvarem z bylinek - třezalka, heřmánek a šalvěj, lehce osušíme, naneseme hydratační ampulku a po vsáknutí pleť ošetříme krémem.

Bylinková koupel
Večer si připravíme bylinkovou koupel - do 4 l vody přidáme hrst dubové kůry a necháme 10 minut povařit, pak přidáme hrst třezalky, řepíku lékařského, kopřivy a heřmánku, necháme přejít varem a necháme 15 minut odstát a nalijeme do vany plné vody. Můžeme přidat 1/4 l medu.


STŘEDA

Omlazující snídaně

Nápoj dlouhého života
Do 1/2 šálku tomatové šťávy přidáme 1 bílý jogurt

Péče o nehty
Večer zahřejeme trošku olivového nebo slunečnicového oleje, namočíme do něj ruce a necháme 30 minut působit. Ruce potom silně namažeme krémem, navlečeme si bavlněné rukavice a necháme 30 minut vsáknout.


ČTVRTEK

Omlazující snídaně

Vitamínový nápoj - podávat vychlazený
Do 1/2 sklenky vody přidáme šťávu ze 2 citrónů a 1 pomeranče, 2 lžičky medu a posypeme nastrouhanými mandlemi.

Peeling celého těla
Do kysané smetany přidáme 5 lžic soli s jódem a celé tělo od palce u nohy touto směsí krouživými pohyby promasírujeme, opláchneme a tělo natřeme pleťovým mlékem. Lokty a kolena ošetříme výživným krémem a krk silně natřeme regeneračním nebo vitamínovým krémem.

Obklad na oči
Fenykl a světlík lékařský uvaříme a navlhčené tampóny přiložíme na oči.


PÁTEK

Omlazující snídaně

Pleťová maska
1. smícháme tvaroh, žloutek a med
2. pleť potřeme bílým jogurtem
3. použijeme koupenou hydratační pleťovou masku
Pleťovou maskou natřeme obličej a krk a necháme 10 minut působit. Omyjeme, naneseme hydratační ampulku a po vsáknutí pleť ošetříme krémem.

Péče o nohy
Nohy promasírujeme, dojdeme si na pedikúru, připravíme si lázeň na nohy, nohy potřeme krémem - hlavně paty, navlečeme si bavlněné ponožky a relaxujeme.


SOBOTA a NEDĚLE

Omlazující snídaně

Odlehčující den - jíme hodně zeleniny a ovoce, hodně pijeme až 3 l denně.

Péče o pleť
Pleť zvlažujeme vitální vodou a připravíme si pleťovou masku.
Ohřejeme med, natřeme jím obličej a necháme 2 - 3 minuty působit.

Kopřivový čaj osladíme medem a pijeme 1/2 l ráno a 1/2 l večer.

Koupel
1. do vody přidáme 1 l mléka rozmixovaný s 10 lžícemi oleje.
2. do vody přidáme pokrájený pomeranč a grep a ovocem se potíráme.

Spustit audio