Jak upravit mleté maso doma, když ho nezpracujeme hned. Radí řezník František Kšána
Pokud nechcete zpracovat mleté maso hned, doporučuji zamíchat směs bez vajíčka jen se solí a kořením.
Pak zabalit, aby tam nebyl vzduch a uložit do lednice. Nejlépe – pokud v lednici je – dát do nulové zóny, nebo dozadu ke chladící desce. Doporučuji ho zpracovat do 24 hodin, maximálně do dvou dnů.
František Kšána
Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.
Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.
Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.