Imodium spolu s The Atavists jako živá pozvánka na festival Broumovská kytara 2017

16. květen 2017
Regionální scéna

V radioklubu Českého rozhlasu Hradec Králové v Havlíčkově ulici se konal v pondělí 15. května 2017 od 18:00 koncert a jeho živý přenos, včetně rozhovorů s kapelami Imodium a The Atavists v rámci 21. ročníku festivalu Broumovská kytara 2017, kterého se obě kapely letos účastní.

Asi už nedílnou součástí každoročního programu festivalu jsou domácí Imodium. Letos chystají novou desku, co je ovšem pro nás mnohem zásadnější informace, že letos vystoupí na festivalu s výjimečným hostem. Imodium a orchestr Kolíňanka!

Dnes čtyřčlenná broumovská formace Imodium patří po deseti letech existence k české klubové stálici. Na svém kontě má čtyři studiová alba, řadu klipů a stovky odehraných koncertů z nichž můžeme jmenovat i předskakování zpěvačce Avril Lavigne, nebo kanadským Simple Plan, britským Bush či americké partě Halestorm.

V roce 2007 převzala kapela cenu za 3. místo v kategorii Objev roku v anketě prestižního časopisu Report - Žebřík.

V roce 2012 Imodium natočilo dokument "9 ½" mapující její desetiletou éru působení na české scéně.

Čtěte také

V roce 2012 1. místo za videoklip roku a v roce 2013 1. místo v kategorii Film roku za jejich hudební dokument. Jako jediná kapela v české republice pořádá tzv. Bytové turné.

Na podzim roku 2013 Imodium vydává čtvrté řadové album „Valerie“. V prvním týdnu je šesté nejprodávanější v republice. Videoklipy Valerie a Nad Berlínem opět bodují v anketě Žebřík Music Awards a hudební televize nasazují do „A“ rotace.

V roce 2015 se kapela účastní projektu G2 Acoustic Stage (akustický koncert) a 11. září téhož roku z něj kapela vydává záznam na CD/DVD.

The Atavists jsou čtyřčlenný hudební projekt balancující na pomezí blues, stoner-rocku a vlivů surfových kapel z šedesátých let. Charakteristický zvuk skupiny tvoří špinavé kytary, nakřáplé retro varhany a osobitý vokální projev frontmana Adama Krofiana.

V roce 2015 se skupině podařilo zvítězit v národním kole nadnárodní soutěže GBOB (světové finále v Berlíne) a na začátku roku 2016 vydala debutové album "Bad Times" na streamovacích službách.

V létě 2016 se kapela objevuje na větších (Colours of Ostrava, Rock For People...) i menších festivalech po celé ČR.

Příjemný poslech!

autoři: Tomáš Peterka , luc
Spustit audio