III. ročník konference SENIOR LIVING v Hradci Králové

22. září 2010

Hostitelem konference SENIOR LIVING, jejímiž pořadateli jsou společnost Ledax o.p.s., Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a Fakulta stavební ČVUT v Praze, se v letošním roce stane Hradec Králové. Ve zdejším Kongresovém centru Aldis proběhne ve dnech 11. a 12. listopadu 2008 již třetí ročník této konference, která se jako jediná v České republice systematicky věnuje problematice bydlení pro seniory. Obsahově navazuje III. ročník na dva předchozí úspěšné ročníky, které proběhly v Luhačovicích a ve Zlíně (ve Zlínském kraji). Hlavními tématy zůstávají bydlení seniorů a kvalita života ve stáří. Na konferenci zazní téměř čtyři desítky příspěvků odborníků z vysokých škol, zástupců seniorských organizací, poskytovatelů sociálních služeb a představitelů veřejné správy.

V rámci konferenčního jednání proběhnou také dvě panelové diskuze a odborný seminář určený zájemcům o problematiku dobrovolnictví v sociálních službách.
"I letos platí, že jedním z hlavních cílů je pro organizátory konference vytvoření dostatečného prostoru pro výměnu názorů a zkušeností mezi představiteli odborné veřejnosti a lidmi z praxe", uvedla Marcela Vítová, ředitelka společnosti Ledax o.p.s.

Spustit audio