II. ročník Srazu klasických amerických automobilů Hradecká Vosmička

21. září 2010

II. ročník Srazu klasických amerických automobilů Hradecká Vosmička, na kterém organizátoři očekávají účast až tří stovek amerických automobilů nejrůznějších značek a roků výroby se uskuteční od pátku 19. do neděle 21. června v areálu Stříbrný rybník u Hradce Králové. Pro vyznavače klasických amerických vozů jsou připraveny spanilé jízdy, různé soutěže i kulturní program. Sraz začne v pátek odpoledne, kdy se účastníci mimo jiné vydají na vyjížďku do hradeckých ulic v doprovodu městských strážníků na motocyklech americké provenience. V sobotu bude sraz pokračovat různými soutěžemi, kulturním programem a odpolední vyjížďkou amerických korábů silnic do Opočna na Rychnovsku, kde se vozy zastaví na místním náměstí.

Po návratu bude následovat vystoupení hudebních skupin, v neděli dopoledne se účastníci setkání rozjedou domů.
Hradecká Vosmička je největším setkáním amerických klasických vozů na východě Čech, k vidění by měly být takové motoristické lahůdky, jakými je například Chrysler Imperial z roku 1963 či Dodge Charger RT z roku 1968.
Sraz Hradecká Vosmička se konal již minulý rok, kdy se na střeše jednoho z hradeckých obchodních center sešlo 110 klasických amerických vozů.
Podrobný program a více informací o srazu naleznete na www.hradeckav8.cz

Spustit audio