Hyenismus. Policie našla muže podezřelého z krádeže na covidovém oddělení náchodské nemocnice

8. duben 2021 10:14

V pondělí 29. bžena v podvečerních hodinách došlo v náchodské nemocnici na sesterně Covid oddělení JIP ke krádeži. Osm sester přišlo o peněženky s hotovostí, platebními kartami a osobními doklady. Škoda byla vyčíslena na více než 10 tisíc korun.

Z dodaných kamerových záznamů policie zjistila, že se po oddělení v inkriminovanou dobu pohyboval muž, který postupně zkoušel všechny kliky místností, až narazil na sesternu, kde chvíli pobyl a pak spěšně z oddělení odešel.

Čtěte také

Na chodbě se nalezl batoh, který by měl patřit neznámému muži. Kamerový systém totiž zaznamenal, že ho měl muž pouze při sobě na vstupu. Dále byl tentýž muž zachycen na kamerových záznamech, jak nastoupil krátce před půl osmou večerní do vlaku jedoucího směrem na Choceň.

Policisté případ kvalifikovali jako zločin krádeže a neoprávněné opatření platebního prostředku, za což může být pachatel potrestán odnětím svobody až na 8 let.

Policie odvolala pátrání po totožnosti muže, který se pohyboval v náchodské nemocnici. Po zveřejnění výzvy se ozvalo hned několik občanů z celé republiky, kteří muže poznali. Jedná se o 64letého muže, který je stíhaný za obdobnou trestnou činnost v jiné části republiky.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související