Hvězdy českého skateboardingu a snowboardingu v Hradci Králové

23. září 2010

Olympionik, snowboardista a rodák z Hradce Králové Martin Černík vyrazí spolu s několikanásobným vítězem Českého poháru ve skateboardingu Tomášem Vintrem začátkem listopadu do českých měst. S fanoušky se setkají hned na sedmi místech republiky v rámci akce Board Tour 100. V královehradeckém X-TREME baru se tour zastaví 10. listopadu. Prostor bude otevřen od 16 hodin a návštěvníky čeká bohatý program. Kromě rozhovorů s Martinem Černíkem a Tomášem Vintrem je připravena také videoprojekce sportovních klipů. Chybět nebude ani autogramiáda obou borců.

Připravena je tombola se sportovním oblečením či herní stojany Playstation. Zájemci mohou vyzkoušet také Fingerboard, neboli věrnou zmenšeninu skateboardu určenou pro jízdu prsty. Pro tyto účely zde bude speciální herní stůl.
Od 19 hod. bude X-TREME bar patřit odrostlejším čtenářům. Přeci jen se Board na trhu pohybuje již 13 let a bývalí i současní čtenáři zahrnují několik generací. V DJ setu vystoupí hip hopový DJ ro-bot a DJ ahZ, který hraje drum and base.
Akce zavítá ve dnech 8. - 17. listopadu postupně také do Plzně, Hradce Králové, Jablonce nad Nisou, Brna, Olomouce a Ostravy. Časopis Board magazín uspořádal sérii akcí na oslavu vydání 100. čísla, které přišlo na stánky 7. listopadu. Zároveň by rád prostřednictvím známých sportovců přiblížil skateboarding a snowboarding mladým lidem a inspiroval je k aktivnímu trávené volného času. "Chtěli jsme spolu s čtenáři oslavit jubilejní číslo, proto jsme pro ně přichystali Board Tour 100 a vyrazili do českých měst. Oba jezdci, kteří s námi pojedou, patří k české špičce a my doufáme, že jejich příklad přitáhne mladé ke sportu," říká o akci vydavatel Board Magazínu Radek Hruška.
Board Magazín vychází od roku 1994. Věnuje se skateboardingu, snowboardingu a kultuře s těmito sporty spojené. Zatímco první dvě vydání vznikla z nadšení několika sportovců a v podstatě na černo, jako zpravodaj Asociace Českého Snowboardingu, nyní se jedná o profesionálně zpracovaný celobarevný časopis, který má uznání špičkových českých skateboardových i snowboardových jezdců. Například v soutěži Unie vydavatelů "Časopis rok 2006" se v kategorii Obálka roku dostal Board mezi 5 nejlepších. Board je zároveň třetím nejdéle vydávaným časopisem o "boardových" sportech v Evropě.

Program akce:
16:00 otevření klubu Cuba a zahájení akce
17:00 interview s Tomášem Vintrem o skateboardingu
17:30 interview s Radkem Hruškou o časopisu Board
18:00 interview s Martinem Černíkem o snowboardingu
18:30 podpisová akce všech zúčastněných
19:30 vyhlášení tomboly a předání věcných cen

Spustit audio