Humoriáda na cestách se v Olomouci setkala s nadšeným publikem

18. listopad 2019

Smích a dlouhé potlesky byly slyšet během celého programu Humoriády na cestách v úterý 12. 11. v olomouckém Divadle na Šantovce. Diváky bavilo mužské trio „humoriádníků“ Tomáš Töpfer, Jiří Krampol a Ladislav Županič.

Už při příchodů na podium odměnilo vnímavé publikum všechny hosty dlouhotrvajícím aplausem. Ten byl pak pravidelně slyšet v sále, když střídala jedna historka – proložená anekdotami – druhou. Radost udělal návštěvníkům i zpěvák Marcel Zmožek, který si pro ně připravil výběr svých největších hitů, přičemž představil i svou novinkovou skladbu Nade mnou.

Pořadem provázel Patrik Rozehnal, který připomněl i veselé okamžiky ze zákulisí celého turné Humoriády na cestách. Princip pořadu, kdy si posluchači ve vysílání vybírají scénky a historky hlasováním po telefonu, byl zachován i tady. Jen s tím rozdílem, že místo hlasování po telefonu rozhodovala síla diváckého potlesku, kterou moderátor na jevišti měřil speciálním hlukoměrem.

Diváci tak rozhodli, že Ladislav Županič zavzpomínal na herečku Nelly Gaierovou, která v divadle špatně titulovala generála Šourka, kterého přezvala na Pytlíka. Tomáš Töpfer připomněl své hodiny baletu a dokonce na jevišti předvedl i některé své baletní pózy. A Jiří Krampol se přiznal, jakou ostudu zažil v kadeřnictví, kde mu obarvili vlasy na tzv. „polární lišku.“

Nadšení diváků pokračovalo i po skončení programu, kdy ve foyer divadla následovala autogramiáda. Hosté se podepisovali do unikátních stolních kalendářů Humoriády na rok 2020, kterou návštěvníci dostali automaticky ke své vstupence.

O Humoriádu na cestách je tak velký zájem, že už jsou všechny její zbývající zastávky až do konce listopadu vyprodány, za což posluchačům a divákům velice děkujeme. V úterý 19. 11. se na vás s Humoriádou na cestách těšíme v Domě kultury DKO v Jihlavě.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.