Humor k aprílu patří. Omeletky Haliny Pawlowské

27. březen 2021

Blíží se apríl, proto budou Omeletky naplněné humorem. Apríl není původní český svátek, ale rychle u nás zdomácněl. Na apríla má svátek Hugo, což je můj vnuk, prozrazuje Halina Pawlowská.

„Díky němu se často má rodina směje, i když mně je do pláče. Třeba tuhle, koukla jsem na sebe do zrcadla a zděsila jsem se, jak na mne dolehla karanténa: "Bože, já jsem obrovská, vzdychla jsem. Já jsem obrovská jako dům." Tchýně se mě snažila uklidnit a nejistě pravila. "Neee, to ne... jen jako ... garáž!" A můj vnuk dodal: "Pro autobus!"

Pro smích má čeština krásné výrazy

Čeština má pro smějící se lidi nádherné výrazy. Veselý člověk se chechtá, řehtá, tlemí, hihňá, culí, smíchy může prasknout, směje se jak měsíček na hnůj a tak by se dalo pokračovat.

Veselý člověk je i herečka a zpěvačka Světlana Nálepková. Zavzpomínala na písničkáře Jana Vodňanského. „Jednoho dne jsme se potkali u Rudolfina a splnil se mi sen. Nastalo úžasné období koncertů, které miloval ze všeho nejvíc. Dokonce tak moc, že jsme ho museli po koncertě přivazovat k židli, aby nedával patnáctý přídavek.“

Titmanky se staly bestsellerem

A co připravit na oslavy apríla? Třeba sýrové tyčinky titmanky. „Jejich jméno vzniklo tak, že k mé kamarádce Janě jednou přišel na večírek Ruda Titman a přinesl tyčinky, které si všichni zamilovali. Když se připravovaly v televizním pořadu U Haliny v kuchyni, tak se staly bestsellerem.“

V Omeletkách uslyšíte povídku Pavla Nerudy Chycena na háček svým manželem. Halina Pawlowská nabídne povídku Jarní nápad a uslyšíte fimové tipy od Václava Šandy.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

autoři: Halina Pawlowská , zk
Spustit audio

Související