Hradečtí radní už potřetí neschválili vedoucího odboru životního prostředí. Hrozí rozpad koalice

23. červenec 2020 07:38

Rada města Hradce Králové ani potřetí neschválila nového vedoucího odboru životního prostředí. Vítězka výběrového řízení ji totiž údajně nepřesvědčila o svých schopnostech. Náměstek primátora Martin Hanousek ze strany Zelených proto připustil i možný odchod jeho klubu z koalice.

Na hradeckém magistrátu chybí vedoucí odboru životního prostředí od letošního května, kdy bývalá pracovnice odešla do důchodu.

Čtěte také

Podle náměstka primátora Hradce Králové Martina Hanouska ze strany Zelených se vyhlášeného výběrového řízení zúčastnilo 11 uchazečů.
„Výsledek výběrové komise byl poměrně jednoznačný, vybrali jsme jednu uchazečku, poměrně kvalifikovanou, vzdělanou v oboru, s vystudovanou Masarykovou univerzitou."

Tu ale rada města ani na potřetí neschválila, údajně neměla o vítězce dostatek informací.

Labe protéká městem Hradec Králové od severu k jihu. Po splynutí s Orlicí zdvojnásobuje svůj průtok, a líně se valí k Opatovicím. Tok je ve městě řízený několika nábřežími

S tím Martin Hanousek nesouhlasí.
„Pro mne to znamená, že já jsem v současné době tři měsíce bez vedoucího pracovníka úplně zbytečně. A takovým způsobem nejde fungovat, je to nepříjemná situace. Tím, že byl ten výběr odmítnut bez toho, že bych věděl, jakým způsobem se má tedy pokračovat dál."

Čtěte také

I proto naznačil možný odchod z koalice.

Podle primátora Hradce Králové Alexandra Hrabálka z ODS je důležité se dohodnout.
„Bouře nastávají a bouře také odcházejí. Není to první spor v naší koalici. A já si myslím, že koaliční spory jsou i v jiných městech a také v nejvyšší politice zcela běžné. Je záležitostí schopnosti těch, kteří o tom mají rozhodnout, jednat a dohodnout se."

Jestli hradecká radnice vyhlásí nové výběrové řízení na vedoucího odboru životního prostředí, se zatím neví.

autoři: Vojtěch Krátký , baj
Spustit audio

Související