Hradečtí hokejisté touží po úspěchu na Spengler Cupu. Pořídili si letecký speciál i dva Kanaďany

27. prosinec 2016

Hradečtí hokejisté dorazili do švýcarského Davosu, kde pro ně dnes začne jejich premiérová účast na prestižním Spengler Cupu. Východočeši si speciálně pro nejstarší klubový turnaj světa zařídili tři posily, mezi nimi českého reprezentanta.

„V téhle konkurenci by se dal považovat za úspěch už postup do semifinále, ale každý tým tam jede s tím, že chce vyhrát, to je největší meta, na kterou chceme dosáhnout i my,“ zamířil trenér Václav Sýkora k nejvyšším metám.

V konkurenci Kanady plné hráčů s bohatými zkušenostmi z NHL, Minsku a Jekatěrinburgu z KHL nebo švýcarských týmů Davosu a Lugana to ale bude extrémně složité. Řadě hráčů Mountfieldu navíc mezinárodní zkušenosti na takové úrovni chybí.

Vedení ale neponechalo nic náhodě a hráčům zajistilo veškerý možný komfort včetně cesty letadlem. Ta se sice kvůli technické závadě protáhla, přesto hokejistům ušetřila dlouhé hodiny v autobuse.

„Je to velká příležitost, takže jsme všichni makali, aby hráči mohli 26. prosince odletět speciálem z Pardubic tak, aby co nejméně cestovali a byli co nejrychleji v Curychu a pak v Davosu,“ říká manažer klubu Aleš Kmoníček.

Hradec bude mít, jak je na turnaji obvyklé, i tři hráče na hostování jen pro účely Spengler Cupu. Českého reprezentanta Lhotáka z Ambri, jeho týmového kolegu Kanaďana Monetta a dalšího Kanaďana Ehrhardta ze Ženevy.

„Právě s hráči, kteří tu s námi nejsou, bylo hodně práce. Chtěli s sebou mít doprovod, takže ubytování, oblečení, výstroj, letenky… Bylo toho docela dost, ale zvládli jsme to,“ vysvětluje Aleš Kmoníček.

Turnaj začne pro Mountfield dnes v 15 hodin zápasem proti Jekatěrinburgu. Barvy aktuálně desátého celku Východní konference Kontinentální ligy hájí také čeští útočníci Petr Koukal a Jan Buchtele a slovenský obránce Michal Čajkovský.

autoři: lcz , vman
Spustit audio