Hradečtí hokejisté se oklepali z porážky na Spartě a porazili Liberec

27. říjen 2014

V 16. kole hokejové Tipsport extraligy zavítali do Hradce Králové liberečtí Bílí tygři. Tým, který v září připravil Mountfieldu první porážku v sezóně, odjel z východočeské metropole bez bodového zisku. Hradec Králové vyhrál 3:1 a na domácím ledě vyhrál už popáté v řadě.

Hradecký kouč Peter Draisaitl po páteční prohře zasáhl do sestavy a místo Vašíčka, Pospíšila a zraněného Knotka dal důvěru Dietzovi, Tvrdíkovi a Troligovi. Právě centr čtvrtého útoku Tomáš Troliga měl podíl na vedoucí brance Petra Beránka ze čtvrté minuty.

„Hodně mi to psychicky pomohlo. Byl to můj první stabilní zápas v sestavě. Cítili jsme se perfektně, každým střídáním se nám hrálo lépe jako mužstvu i jako pětce,“ těší Tomáše Troligu.

Mountfield proti Liberci vsadil hlavně na zabezpečenou defenzivu, která Východočechům vycházela. „Na začátku zápasu chytil Kantor 3 velmi nepříjemné střely, které chytit nemusel. To nás drželo v zápase. Nehráli jsme v pátek moc dobře, ale zlepšili jsme se,“ všiml si trenér Peter Draisaitl.

Brankář Hradce Králové Pavel Kantor měl blízko k prvnímu čistému kontu v letošní sezóně. Radost mu zkazil až pět minut před koncem Petr Jelínek. „Mrzí mě to, ale takhle už jsem o nulu přišel asi třikrát nebo čtyřikrát,“ nedělal si z inkasovaného gólu starosti domácí gólman.

Mountfield v závěru utkání vedl už o tři góly, ale i přesto musel být Pavel Kantor pořád ve střehu. „Bylo to klidnější, protože vždy vedeme jen o gól. Ale je to strašně zrádné. Lidem se zdá, že 3:0 je v pohodě, ale za minutu můžete dostat dva góly. Museli jsme být pořád v pozoru. Hráli jsme skvěle a zaslouženě berem 3 body,“ zhodnotil Pavel Kantor.

Čtěte také

Liberečtí hokejisté se v posledních zápasech potýkají s nevyrovnaností výkonu, což po utkání potvrdil i jediný úspěšný střelec Bílých tygrů Petr Jelínek: „Máme dva zápasy dobré, pak zas špatný. Není to v trenérovi, ale v nás. Je na nás, jak to prodáme. Zatím to moc neprodáváme.“

Hradecký Mountfield slavil po výhře nad Libercem už šesté vítězství z posledních 7 zápasů a výbornou formu budou chtít Východočeši potvrdit i v pátečním derby v Pardubicích.

autoři: Václav Pilný , vman
Spustit audio