Hradecký „Stříbrňák“ se na vás těší s opravenými chatkami, zábavnými atrakcemi a dalším vyžitím

24. květen 2020

Městský kemp Stříbrný rybník v Hradci Králové nabídne na letošní sezónu nové zázemí, opravené chatky, sezónní safari stany, místa na stanové louce a další zábavné atrakce jako minigolf, curling nebo vodní polo, otevřít se má již 25. května.

Areál nabízí kapacitu až tři tisíce míst v opravených chatkách, v Tramp stanech nebo v místech pro karavany. Pobyt je zde možné rezervovat prostřednictvím internetových stránek. Největší zájem o ubytování zatím Městské lesy, které jsou od 1. ledna letošního roku provozovatelem areálu, zaznamenávají v srpnu.

Čtěte také

Městské lesy začaly areál Stříbrného rybníku rekonstruovat během zimy.

„Pustili jsme se do vybudování nového zázemí, hned u příjezdu bude návštěvníky vítat nová recepce a stejně tak se budou moci občerstvit v nově zrekonstruované restauraci. Opravili jsme také většinu chatek, po kempu byly rozvedeny nové sítě elektřiny, wifi nebo nový kamerový systém. Museli jsme také prořezat zeleň na poloostrově. Do budoucna bychom ještě rádi vybudovali podium pro hromadné akce a vyměnili schody v chatkách," říká ke změnám ředitel společnost Městské lesy Hradec Králové Milan Zerzán.

Do začátku léta ještě budou vybudovány nové venkovní toalety, převlékárny nebo petangové hřiště. Zatím bylo do areálu investováno přibližně šest milionu korun, další tři miliony mají během letošního roku připadnout na další připravované inovace.

Návštěvníky mile překvapí nové sportovní a volnočasové vyžití

„V nabídce bude například zapůjčení vodních šlapadel, připravujeme zprovoznění minigolfu nebo netradičního curlingu. Na poloostrově byla již spuštěná laser game nebo aréna pro Gladiator Race, která nabízí stálou trať pro milovníky adrenalinových sportů," vysvětluje Milan Zerzán.

Čtěte také

Kompletní nabídku včetně příměstských dětských kempů najdou návštěvníci na internetových stránkách Kempu Stříbrný rybník.

Zahájení provozu musely Městské lesy ponechat až na 25.května z důvodu koronavirové pandemie v České republice.

„Jakmile to bylo možné, byla zprovozněna restaurace v areálu, která vydávala občerstvení zatím přes okénko. V tomto týdnu jsou již otevřené zahrádky, takže návštěvnost postupně roste," potvrzuje Milan Zerzán.

Relax, pohodu, klidný odpočinek, ale také aktivitu, sport i adrenalin. To všechno můžete zažít v Kempu Stříbrný rybník

Prázdninové termíny pro pobyt v kempu jsou již z většiny obsazené. Největší zájem je zatím o pobyty v měsíci srpnu.

autor: baj | zdroj: Městské lesy Hradec Králové a.s.
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.