Hradecký Polstrin hned dvakrát zabodoval na prestižní soutěži českých designérů Czech Grand Design

23. březen 2023 07:50

Český výrobce čalouněného nábytku Polstrin, který působí v Hradci Králové od roku 1957, slaví svůj další velký úspěch. O radost se s námi přišli podělit ředitel firmy Karel Pacák a marketingová ředitelka Valerie Turečková.

Absolutním vítězem cen Czech Grand Design 2022 se stala dvojice Terezie Lexová a Štěpán Smetana, která získala titul Grand designér roku. Akademii designu ČR zaujala kolekcí sedacího nábytku Hide and Seek.

Můžete nám tu onu novou kolekci sedacího nábytku, kterou Polstrin vytvořil ve spolupráci se studiem Lexová & Smetana přiblížit?

Čtěte také

Nová kolekce lounge nábytku Hide and Seek se skládá z křesla, pohovky a lenošky, které zaujmou organickými tvary i meditativními odstíny prvotřídních dánských potahových textilií Kvadrat. Kolekce rozšiřuje designovou řadu značky Polstrin a odráží představu moderního a pohodlného sezení, určenou nejen do domácích interiérů, ale také veřejných prostor, jako jsou hotelové haly, lobby a odpočinkové zóny.

Svým odvážným tvaroslovím a výběrem prvotřídních materiálů si klade za cíl zaujmout pozornost interiérových designérů a architektů u nás i za hranicemi.

Viděla jsem obrázky, vypadá to jednoduše! Ale to asi neznamená, že je jednoduché takový nábytek vyrobit.

Vzhledem ke specifickému tvaru a optické lehkosti, kdy na sebe jednotlivé prvky nenápadně navazují, je výroba technologicky velmi náročná. Důležitým aspektem byl výběr potahových látek, které kladou důraz na vysokou kvalitu a elasticitu.

Volba tak přirozeně padla na dánské studio Kvadrat, jehož textilie patří k nejkvalitnějším a nejprogresivnějším na světě.

Polstrin
Český výrobce čalouněného nábytku působí v Hradci Králové od roku 1957. Výrobu staví na kombinaci řemeslných tradic a moderních výrobních postupů. Vysoká odbornost a technologická výbava umožňuje tvorbu atypického nábytku určeného do soukromých i veřejných prostor. Architektům nabízí precizní zpracování unikátního sedacího nábytku pro zakázkové projekty. V roce 2022 otevřela firma Polstrin vlastní butikový hotel Mezi švy v Hradci Králové.

Polstrin sám se v kategorii Výrobce roku potom umístil na skvělém druhém místě.

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související