Hradecký dopravní podnik ocenil „milionáře“. Tři řidiči společně najeli přes 4 miliony km bez nehod

16. prosinec 2021

Dopravní podnik města Hradec Králové ocenil trojici svých hradeckých řidičů. Ti za několik desítek let totiž společně najeli bez nehod přes čtyři miliony kilometrů.  

Čtěte také

„Dejme to. Jsem rád, že jsem to dokázal,“ říká řidič Miroslav Urbánek, který sám za 40 let najel 2 miliony kilometrů bez nehod.

Při předání odměny se neubránil slzám. „Dá se říct, že mé zaměstnání je současně i mým koníčkem. Vždy jsem toužil po ježdění, už jako kluk.

Dalším oceněným byl řidič Roman Tomeš. Ten za 25 let ujel milion a čtvrt kilometrů bez nehod.

Jako třetí si odměnu odnesl Zdeněk Pour. „Pracuji v Dopravním podniku Hradec Králové dnes už 21 let najezdil jsem jeden milion kilometrů bez nehody.

Hradecký dopravní podnik ocenil své řidiče "milionáře"

Podle ředitele Dopravního podniku města Hradec Králové Zdeňka Abrahama je oceňování těchto řidičů důležité. Díky nim totiž prý může podnik provozovat městkou dopravu s nižšími náklady. „Vybírá se to podle ujeté vzdálenosti. Když dosáhne řidič stanovenou metu, která je dána čtvrt milionem kilometrů, tak máme pro něj vždy v onom kalendářním roce tohle ocenění.

Čtěte také

Těchto řidičů si váží i město Hradec Králové. Podle náměstka primátora Pavla Marka z hnutí ANO není totiž pro řidiči městské hromadné dopravy vůbec jednoduché po městě jezdit. „Víme, že jezdit v tak náročném provozu, jako je v Hradci Králové, spolu s cyklisty, chodci, individuální automobilovou dopravou, koloběžkami, opravdu vyžaduje mnoho trpělivosti a předvídavosti.

Trio řidičů si kromě poděkování odneslo také za svůj úspěch diplom a jednorázovou finanční odměnu.

Spustit audio

Související