Hradecké hřbitovy budou na Dušičky otevřeny do večerních hodin. Posílí se hlídky strážníků i MHD

24. říjen 2019 08:10

Tradiční prodloužení provozní doby na městských hřbitovech připravují pro následující před dušičkové období Technické služby Hradec Králové. A protože největší nápor návštěvníků je očekáván o blížícím se prodlouženém víkendu, posílí i městská hromadná doprava. 

„Období svatodušních svátků je tradičně jako každý rok spojeno s rozšířením otvírací doby hřbitovů," říká náměstek ředitele Technických služeb Daniel Jeřábek.

Čtěte také

Opatření se týká především hřbitovů, které se denně zamykají a to v Kuklenách, na Pouchově, na Novém Hradci a Na Zámečku.
„Tyto hřbitovy budou mít od 25. října do 3. listopadu rozšířenou otvírací dobu od 8:00 do 20:00 hodin. A současně bude rozšířena i pracovní doba v kanceláři Správy hřbitovů."

Ta sídlí na největším hradeckém hřbitově v Kuklenách. Lidé tam dostanou například informace o platbách za hrobová místa a podobně.

Rozšířená provozní doba bude v pátek 1. listopadu od 8:00 do16:30 hodin a přímo v den Památky zesnulých, tedy v sobotu 2. listopadu, bude otevřeno v době od 8 do 13 hodin.

Dostat se na největší hradecké hřbitovy MHD nebude o Dušičkách problém

„My jsme dopravu na hradecké hřbitovy připravili tradičně rozšířeně," potvrzuje Leo Sedláček z hradeckého Dopravního podniku.

Paní Věra připravuje rodinný hrob na Dušičky

Linky posílí i proto, že o nadcházejícím prodlouženém víkendu očekávají největší nápor návštěvníků.
„Všechny tyto tři dny jsme připravili pro Lesní hřbitov provoz linky číslo 9 v době od 8:00 do 19:00 hodin všemi spoji. A všechny tyto spoje budou zajištěny velkokapacitními kloubovými autobusy."

Čtěte také

Podpořena bude i linka na hřbitov v Kuklenách.
„Nasadíme na linku číslo 3 kloubové trolejbusy. Stejné opatření bude v sobotu a neděli 2. a 3. listopadu. Ještě jeden hřbitov v Hradci Králové je významný. Je to hřbitov na Pouchově, kam jezdí běžně jezdí linky 13 a 14. My budeme připraveni tyto linky podle potřeby posílit," dodává Leo Sedláček.

V tomto období by si také lidé při návštěvách hřbitovů měli dávat větší pozor na své věci, ne každý totiž na hřbitov míří jen vzpomínat na zesnulé. Zvýšený dohled proto budou mít také městští strážníci.

autoři: Lucie Peterková , baj
Spustit audio

Související