Hradecká policie zatkla tři muže podezřelé z přepadení pěti pošt

13. únor 2013

Policie v noci na dnešek zadržela tři muže podezřelé z ozbrojených přepadení pěti vesnických pošt na Hradecku a Pardubicku. Muži prý ukradli téměř 300.000 korun. Při přepadeních nebyl nikdo zraněn.

Pokračuje mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.

První poštu trojice údajně přepadla 23. srpna, poslední ve čtvrtek. Muži, všichni ve věku kolem 30 let, podle policie přepadli pošty v Dříteči, Libčanech, Luži u Chrudimi, Stěžerách a v Jeníkovicích. Mužům v případě odsouzení hrozí až deset let vězení.

Ve všech pěti případech přistoupili jeden nebo dva z mužů k přepážce a po úřednici požadovali s namířenou střelnou zbraní vydání peněz. Vždy byli maskovaní. Žádali bankovky vyšší nominální hodnoty a z místa přepadení odjížděli různými typy aut. Po akci, která trvala několik minut, zůstala na místě šokovaná a psychicky otřesená úřednice.

Pistole (ilustr. foto)

Podezřelé policie dopadla nedlouho po poslední loupeži v Jeníkovicích. Při pátrací akci zastavili policisté na Pospíšilově třídě v Hradci Králové podezřelé vozidlo BMW, které odpovídalo popisu vozu z několik hodin staré loupeže. Řidič odpovídal popisu možného pachatele. V autě policie našla i zbytek peněz z loupeže.

Šéfem gangu byl podle policie muž, který se od roku 2008 do ledna 2011 skrýval v zahraničí. Do České republiky se muž vrátil s padělanými doklady. Devět měsíců pak vystupoval pod falešnou identitou občana Slovenské republiky. I zbylí dva zadržení muži měli podle policie v minulosti problémy se zákonem.

autor: Romana Černá
Spustit audio