Hradecká MHD mění od pondělí 4. dubna způsob odbavení cestujících. Jízdenku koupíte už také u řidiče

3. květen 2020

Od pondělí 4. května čeká cestující hradecké MHD několik změn, nově budou moci nastupovat předními dveřmi vozidel a spuštěn bude také prodej jízdenek u řidiče. 

Čtěte také

I když dochází k uvolňování jednoho z mimořádných opatření přijatých Dopravním podnikem Hradce Králové, které bylo v platnosti od poloviny března, jsou cestující i nadále povinni dodržovat veškerá preventivní opatření.

„Tento způsob odbavení hradecké MHD je možné obnovit díky odpovědnosti veřejnosti při používání ochranných pomůcek a dodržování všech hygienických opatření. Tato pravidla stále platí a cestování ve vozech MHD je možné pouze se zakrytím dýchacích cest rouškou, respirátorem, šálou nebo šátkem. Zároveň by se k sobě cestující měli chovat ohleduplně a dodržovat určitý rozestup, a to jak ve vozech, tak v zastávkách. Samozřejmě pokud je to možné. Chápu, že v době dopravní špičky je tento požadavek těžko splnitelný,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek z ODS.

Při cestování MHD dodržujte tyto pokyny

„Sedadla v přední části vozu budou zahrazena páskami, aby cestující po nákupu jízdenky jen prošli a posadili se dál od řidiče. Pokud je to ale možné, měli by cestující stále preferovat možnost elektronického bezhotovostního nákupu jízdenek,“ říká náměstkyně primátora Věra Pourová z Hnutí ANO, do jejíž gesce spadají městské organizace.

Čtěte také

Nákup jízdních dokladů je možné provést například formou mobilní jízdenky prostřednictvím SMS nebo pomocí mobilní aplikace HopOn, kterou je možné si zdarma stáhnout na Google Play či App Store ((nejlépe na www.dpmhk.cz/hopon).

Hradecká městská hromadné doprava stále funguje v režimu podle prázdninového jízdního řádu. Až do odvolání je stále pozastaven provoz nočních linek č. 51, 52, 53 a 54.

Stejně tak i nadále platí zrušení tlačítkového systému otevírání dveří vozů MHD. V zastávkách jsou vždy otevírány centrálně všechny dveře.

autor: baj | zdroj: Magistrát města Hradec Králové
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.