Hradecká křižovatka Fortna, pestrá gastronomická rána a obnova srubu Zelený. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Oblast křižovatky Fortna a Moravského mostu v Hradci Králové je kvůli opravám už jedenáctý den uzavřena. Značky zákazu vjezdu ale pořád řada řidičů nerespektuje, což přináší problémy.

Na křižovatce vzniká kruhový objezd, který by měl zamezit dosud běžným dopravním komplikacím. Pracovat se tady bude nejspíš až do konce roku. Jak dlouho ovšem bude trvat, než si řidiči a chodci na omezení zvyknou, těžko odhadovat.

Čtěte také

„Na gastronomii mě nejvíc baví rána. Vstávám před pátou, přijdu první do práce, dám si kávu a chci být čerstvý, když otvírám podnik lidem," říká Michal Koudelka, kuchař a majitel snídaňového bistra v Hradci Králové.

Vezmeme vás na fantastickou snídani s člověkem, který pracuje v gastronomii a v Hradci Králové má skvělé snídaňové bistro. Ovšem v Londýně pronikl do velkého gastronomického světa a pracoval dokonce v restauraci slavného šéfkuchaře Gordona Ramseyho, který si ho tak oblíbil, že ho pozval k sobě domů na Štědrý den, aby ho obsluhoval jeho rodinu.

Čtěte také

Na Náchodsku finišuje téměř tři roky trvající obnova pevnosti Dobrošov. Jednou ze staveb, která nabídne mnoho změn, je dělostřelecký srub Zelený. Jde o jeden z největších objektů předválečného československého opevnění, který měl být ve své době vyzbrojen třemi houfnicemi s dostřelem až 12 kilometrů. A právě v něm obnova už skončila.

Přesné datum otevření tvrze Dobrošov na Náchodsku pro veřejnost ještě není stanoveno. Mělo by to být ale na začátku května.

autor: baj
Spustit audio

Související