Hradecká Flošna hlásí přes 100 tisíc návštěvníků. Přichází místní a přibylo polských turistů

24. srpen 2018 09:37

Koupaliště Flošna v Hradci Králové zažívá rekordní sezónu. Branami už prošlo přes 100 tisíc lidí a to sezóna ještě nekončí. V týdnu jsou tu především místní, o víkendech přijíždí lidé z okolí. Poslední týdny se tu také objevuje čím dál víc polských turistů, kteří už začali jezdit pravidelně. 

Koupaliště Flošna v Hradci Králové zahájilo sezónu, návštěvníci si vyzkoušejí novou atrakci

03126483.jpeg

O tři týdny později než loni otevřelo venkovní koupaliště Flošna návštěvníkům své brány. Do začátku hlavní sezony bude vstupné snížené. Milovníci vody si také mohou vyzkoušet novou atrakci. Provozovatelé královéhradeckého koupaliště letos očekávají půlmiliontého návštěvníka.

Jitka Boučková vyráží na koupaliště v podstatě každý den. „Opravdu každý den, od rána od osmé hodiny tak do těch tří až čtyř hodin."

U dětského bazénu sedí Iva s Viktorem: „Tady je dobrá hloubka. Člověk tu má jistotu, že se děti neutopí. Mohou se pustit Je tady spousta dalších skluzavek. Máme ještě další dva sourozence. Teď je tady opravdu hodně lidí, je tu spousta Poláků."

„Co se týče letní sezóny, tak je zatím nejlepší, co jsme kdy zažili," říká Jan Konvalinka, vedoucí koupaliště. „Teprve podruhé v historii překonalo koupaliště Flošna 100 tisíc návštěvníků v sezóně. Poprvé to bylo v roce 2015. Nejvíc navštíveným dnem byl 1. srpen, což bylo skoro 3 900 lidí."

Koupaliště Flošna v Hradci Králové

Kdo hlavně koupaliště navštěvuje? Jsou to obyvatelé Hradce Králové, nebo lidé z okolí? Dokonce je tady i hodně polských turistů.

„V týdnu ve všední dny jsou to především Hradečáci a lidé z nejbližšího okolí. Ale v sobotu a v neděli k nám jezdí hodně polských turistů. Oblíbili si to tady, spousta z nich už jezdí pravidelně. Dokonce si i někteří nakoupili čipové hodinky."

Na koupališti Flošna v Hradci Králové

Toto koupaliště je také, jako jedno z mála, otevřeno od časných ranních hodin. Už od šesté hodiny.

„Od šesti do sedmi ráno přijde opravdu hodně návštěvníků. Potom od sedmé hodiny najednou skoro nikdo nechodí. A potom zase od osmé hodiny začnou chodit ti celodenní návštěvníci."

Na koupališti Flošna v Hradci Králové

V letošní sezóně tady také přibyl vodní prvek pro děti. Zvětšila se plocha pro koupání. Co se plánuje na další sezónu?

„Mobilní zastřešení padesátimetrového plaveckého bazénu. Momentálně byla dokončovaná projektová dokumentace. Takže uvidíme, jak se bude postupovat dál," vysvětluje Jan Konvalinka.

Do kdy bude hradecké koupaliště Flošna otevřeno bude pochopitelně záležet na počasí.

Spustit audio

Související