Hradecká Benešova třída se letos dočká drobných oprav. Celková rekonstrukce je v nedohlednu

6. březen 2019 10:14

Benešovu třídu v Hradci Králové i letos čekají drobné opravy. Celková rekonstrukce je ale zatím v nedohlednu. Na kompletní obnovu těchto částí zatím magistrát nemá povolení ani potřebné finance, ale nutností je podle úřadu zajistit bezpečnost lidí. 

Hradec Králové otevírá část Benešovy třídy, rekonstrukce úseku stála 80 milionů

03170653.jpeg

Veřejnosti se otevírá první opravená část královéhradecké Benešovy třídy. Ulice je po rekonstrukci přehlednější, bezbariérová a bezpečnější. Práce na tomto úseku stály 80 milionů korun. Protilehlá část má být hotová na podzim.

Obyvatelé této části Hradce Králové se tak musí připravit i na určitá omezení. Za stavební práce zaplatí Technické služby téměř 10 milionů korun.

Vzhledem k příznivému počasí se už s některými drobnými pracemi na královéhradecké Benešovce začalo. Kde se pracuje popisuje ředitel Technických služeb Tomáš Pospíšil.
„Konkrétně se jedná o demontáž podhledů u domů číslo popisné 1412 až 1417, kde budou podhledy demontovány, stávající konstrukce zůstane tak, jak je."

Podhledy budou odstraněny také u domů s číslem popisným 1531 až 1534 za prodejnou bývalé Mototechny. V plánu je i oprava střešní konstrukce u těchto domů. Ta by měla stát dalších zhruba 10 milionů korun a město by s pracemi chtělo začít ještě letos.

Jak dopadl rozpočet? (ilustrační fotografie)

„Teď je zadána projektová dokumentace, která by měla být hotová do konce letošního června. Současně žádáme o přidělení finančních prostředků z rozpočtového vypořádání na realizaci. A pokud nám budou přiděleny, tak by se práce mohly provést pravděpodobně letos na podzim," říká za královéhradecký magistrát Michal Komárek.

Nepopulárním opatřením pro obyvatele Benešovy třídy bude uzavření dalších lávek, které vedou od silnice k jednotlivým vchodům.

Rozhovor s budoucím primátorem Hradce Králové Alexandrem Hrabálkem. Prioritou je Velké náměstí

Bývalý děkan Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy Alexandr Hrabálek (nestr. za ODS) na archivním snímku z roku 2013.

Budoucí koalici na královéhradeckém magistrátu budou připravovat hnutí ANO, ODS, Změna pro Hradec a Zelení. Strany spolu už podepsaly předkoaliční smlouvu.

Za Technické služby pokračuje Tomáš Pospíšil.
„Bohužel dojde k uzavření otevřených lávek v blízkosti objektu Billa naproti objektu Kozlovka, kde podle posudku statika, jsou tyto konstrukce již v havarijním stavu. To znamená, že dojde k jejich uzavření a částečnému podepření. Aby nedocházelo k nějakým případným škodným událostem."

Pracovat se bude také v severní části Benešovy třídy. U krámku na schodech se bude opravovat schodiště a otevřená rampa.

Technické služby by do budoucna také rády zpřístupnily alespoň některá schodiště a rampy, které jsou v současné době veřejnosti uzavřeny.

autoři: Václav Pilný , baj
Spustit audio

Související