Hradec Králové získá rozlehlý sportovní areál TJ Slavia

24. září 2010

Rozlehlý areál tělovýchovné jednoty Slavia v Hradci Králové přejde bezplatně do majetku města. Radnice připravuje rozsáhlou rekonstrukci hřišť a zvažuje také propojení sportovišť s areálem malšovického fotbalového stadionu a plánovaného městského koupaliště lávkou přes Orlici. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro Královéhradecký kraj.

Převodu areálu v Orlické kotlině na město dosud bránila desetiletá blokace majetku jednoty Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových. Úřad nedávno prohlásil, že majetek nepotřebuje, čímž opci zrušil, a umožnil tak převod na Slavii, která postoupí sportoviště městu.
"Valná hromada tělovýchovné jednoty již schválila převod na město. V současné době se připravují smlouvy o převzetí celého areálu kromě sportovní haly," řekl náměstek hradeckého primátora Martin Soukup.
Radnice by měla areál převzít do konce letošního roku. Kdy se sportoviště dočkají milionových investic, zatím není jasné. "Převod pozemků by mohl být hotov letos, poté se bude jednat o dalších krocích revitalizace areálu. To je však věcí nového zastupitelstva, které vzejde z nadcházejících voleb," řekl Soukup.
Rozhodovat se teprve bude i o tom, jaká nová hřiště v areálu vzniknou. Slávisté chtějí zachovat všechny druhy sportů a nadále pracovat především s mládeží. "Chceme zachovat všechny sporty, žádný nechceme omezovat. V první řadě je třeba udělat umělé povrchy hřišť," uvedla výkonná tajemnice jednoty Blanka Michajlíková.
Tělovýchovná jednota Slavia je občanským sdružením a patří k největším sportovním klubům na Hradecku. V deseti sportovních oddílech má přibližně 1000 členů.

Spustit audio