Hradec Králové rozdá obyvatelům speciální nádoby na takzvaný gastroodpad, tedy odpad z kuchyní

30. leden 2023 07:51

V úterý 31. ledna si mohou obyvatelé Hradce Králové poprvé zdarma vyzvednout speciální nádobu na takzvaný gastroodpad, a to od půl třetí do půl páté odpoledne nedaleko zastávky Hvězda ve Třebši. Královéhradecký magistrát tak chce podpořit další formou třídění odpadu z kuchyní. Zatím město pořídilo zhruba 3300 nádob za čtvrt milionu korun. 

Na jakých dalších místech si budou moci lidé v dalších termínech nádoby vyzvednout, popisuje mluvčí hradeckého magistrátu Kateřina Rohlíčková.

Čtěte také

„Zájemci budou moci získat nádoby na gastroodpad 8. února u Metuje v Labské Kotlině, 22. února u Alessandrie na Slezském Předměstí, 1. března na Benešově třídě na Moravském předměstí, 8. března na Masarykově náměstí v centru města a 14. března u pošty v Malšovicích. A to vždy v době od 14:30 do 16:30 hodin.“

Projekt třídění gastroodpadu spustily Hradecké služby na konci loňského roku, kdy rozmístily po městě přes 200 speciálních hnědých popelnic pro uložení zbytků jídel či prošlých potravin. Do nich pak lidé budou nosit odpad ze svých domácností.

autoři: Jakub Vik , baj
Spustit audio

Související