Hlíva na jehle jako ražniči 3.5.2008
Suroviny:
500 g hlívy ústřičné (kloboučky), 1 vejce, 2 lžíce mouky, 50 ml mléka, plátkový sýr, 100 g salámu, 70 g oleje, koření, sůl, nať z petrželky
Postup:
Klouboučky hlívy ústřičné povaříme krátce v osolené vodě. Pokrájíme na poloviny, osolíme a okořeníme. Na jehlu pak střídavě navlékáme plátek hlívy, plátek sýra a kolečko salámu. Plnou jehlu nakonec obalíme v těstíčku. To si připravíme z vejce, mléka a mouky. Smažíme na tuku dozlatova. Nakonec posypeme zelenou petrželkou.
Příloha: bramborová kaše
Vaříme s Habadějem v sobotu 3.5.2008 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.