Herečka Jaroslava Obermaierová: V Ulici jsem si dala podmínku, že nebudu potřetí vdaná

28. prosinec 2020

Seriálová a filmová hvězda Jaroslava Obermaierová začínala jako baletka. Nakonec jí ale učarovalo herectví, kterému je věrná už přes půl století.

Jaroslava Obermaierová se na jevišti poprvé objevila v 10 letech jako baletka, až později ji okouzlilo herectví, kterému se rozhodla dále věnovat. „Možná bych dnes ještě něco z baletu svedla, ale víte to, v určitém věku si člověk nějaké věci nedovolí. Ale dokážu se ohnout a dát dlaně na zem, to třeba můj syn nesvede,“ směje se herečka, které láska k baletu zůstala do teď.

O role neměla Jaroslava Obermaierová nikdy nouzi, zvlášť ty seriálové by už vydaly na dlouhý seznam. „Seriály beru jako každou jinou hereckou práci. Na druhé straně jejich výhoda je v tom, že člověk je na nějakou dobu mezi lidmi a v prostředí, které zná,“ myslí si.

Posledních patnáct let vstupuje do domácností párkrát týdně vždy před hlavními zprávami v nekonečném seriálu Ulice. „Ulice je takový zvláštní fenomén. Lidé se nejspíš pořád dívají, takže to musejí mít rádi,“ říká. „Vyjednala jsem si podmínku, že nebudu na place v sedm ráno a že nebudu potřetí vdaná. Přišlo by mi to smutné vzhledem k tomu, že oba mí předchozí manželé, což byli Broňa Poloczek a Stanislav Zindulka, už nejsou,“ prozrazuje.

Hlavně nesvlékat

Jaroslava Obermaierová se objevila také v televizním seriálu 30 případů majora Zemana. „Upřímně jsem zpočátku vůbec netušila, že to bude seriál,“ přiznává herečka, která na režiséra seriálu Jiřího Sequense vzpomíná jako na přísného a spravedlivého člověka. „Co si pamatuji, tak měl nadváhu a lékaři mu řekli, že musí shodit. Držel pak dietu a to víte, když má člověk hlad…,“ vypráví se smíchem.

„Strašně ráda jsem dělala třeba s Františkem Filipem, režisérem seriálu Byl jednou jeden dům. To je pro mě pořád srdcová záležitost, na kterou se ale nemůžu dívat, protože brečím od začátku do konce. Je pro mě těžké vidět kolegy, kteří už nejsou,“ přiznává Jaroslava Obermaierová.

Herečka se novým nabídkám na role podle svých slov rozhodně nebrání. „Jenom bych se už nerada svlíkala. Měla jsem to nerada i za mlada, když to ještě šlo, natož teď,“ směje se.

Lákal někdy Jaroslavu Obermaierovou Hollywood? A jsou pro ni Vánoce nenahraditelný svátek? Uslyšíte v audiozáznamu pořadu.

Spustit audio