Herec Jiří Hána: Po 17 letech jsem se vydal na volnou nohu, ale o práci se nebojím

2. červenec 2019

Oblíbený herec a manžel zpěvačky Radky Fišarové Jiří Hána ukončil v červnu stálé divadelní angažmá. Práce má ale tolik, že nemá čas ani na dovolenou, jak prozradil Xaverovi. V červenci hraje na Letní scéně Divadla Ungelt, v srpnu bude natáčet hned dva seriály - Ulici a Specialisty.

„Žádná dovolená v létě nebude. Od seriálů mám měsíc volno, to je pravda. Proto jsem se rozhodl, že svůj čas investuji do představení na Letní scéně Divadla Ungelt, která hrajeme až do 20. července,“ vysvětluje herec.

Letní scéna Divadla Ungelt má podle něj úplně jinou atmosféru než kamenné divadlo. Představení se odehrává v příjemné atmosféře pod širým nebem, kde se divák může ideálně odreagovat a pobavit. Jiří Hána hraje ve smutné komedii „Kdokoli může dělat cokoli“ jednu ze dvou mužských rolí, ale v představení vystřídá dokonce několik mužských postav.

Má oblíbený seriálový herec rád seriály?

„Záleží na tom, jaký to seriál je. Já jsem zažil seriál Kosmo, který napsal Tomáš Baldýnský. V televizi se vysílal před dvěma lety, měl pět dílů. Já ho miluji pořád, protože to byl skvělý umělecký sitcom. Dodnes se mě lidé ptají, proč se nenatočilo více dílů a proč se seriál nereprízuje. Bohužel to opravdu nevím. Myslím si, že současná politická situace asi neumožňuje, aby se znovu pustil,“ vysvětluje svůj vztah k seriálům Jiří Hána. Sám si, když má volno, nejraději pouští sitcom Dva a půl chlapa.

V létě bude mít Jiří Hána tolik práce, že manželka Radka Fišarová musí se synem cestovat na dovolenou sama. Na společné chvíle s rodinou si však herec nějaký čas určitě najde. Se synem Oskarem pracuje moc rád i na zahradě, kde pěstují rostliny ze semínek, které si sami zasadí.

Zajímá vás, proč skončil Jiří Hána v Městských divadlech pražských, a zda si s manželkou vzájemně navštěvují, či kritizují svá vystoupení? Poslechněte si záznam pořadu.

 

Spustit audio