Hasičské muzeum v Ostravě představuje staré stříkačky i nejnovější výstroj hasičů

4. únor 2014
Česko – země neznámá

Dobrý sluha, špatný pán. O pravdivost známého přísloví o ohni se dennodenně přesvědčují hasiči, kteří s ním vyrážejí do boje. Během staletí se způsoby hašení požárů proměňovaly, a to hlavně díky různým vynálezům a nové technice.

Mnohé z toho je k vidění - a dokonce i k vyzkoušení - v Hasičském muzeu v Ostravě, které už devátým rokem láká návštěvníky do dvoupatrové zrekonstruované staré hasičské zbrojnice na atraktivní podívanou.

Muzeum má celkem sedm částí. Dává nahlédnout do historie hasičství, ukazuje různé modelové situace a záchranné práce ve výškách i v hloubce, představuje vývoj techniky - od hasičských kbelíků, přes ruční a koněspřežné, až po motorové stříkačky, a také moderní vozy i nejnovější hasičskou výstroj. Neméně zajímavé je v muzeu i Integrované bezpečnostní centrum nebo posezení v kinosále u filmu.

Hasičské muzeum v Ostravě najdou návštěvníci v městské části Přívoz na Zakrejsově ulici. Muzeum je součástí Stezky technických atraktivit – tzv. Techno trasy. Otevřeno má denně kromě pondělí.


Zvětšit mapu

autor: čan
Spustit audio