Halina Pawlowská: Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci

2. červen 2019

Ironický pohled na svět i honba za pravou láskou. Pětidílný příběh o milostném životě Olgy Polubenské v autorské četbě Haliny Pawlowské.

Já Václava milovala! Vůbec jsem si neuměla představit, že bych chodila s někým jiným, a kdybych byla jen trochu víc religiózně vychovaná, tak bych každý večer zvedla hlavu k nebi a děkovala bych Bohu, že mi seslal tak dokonalého muže. Dokonalý byl proto, že vůbec existoval! Že byl zdravý, měřil víc než metr osmdesát, měl vlasy, měl zuby, nešišlal a chtěl mě! To bylo nejdůležitější – chtěl mě! Kdyby slintal, bylo by mi to nakonec asi fuk… i když…

Po odvysílání četby na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové můžete všechny části poslouchat zdarma až do konce června na webových stránkách.

Věčně zasněná a trochu náročná hrdinka Olga hledá muže svého života. Jako prodavačka dámského prádla, ač se to zdá neuvěřitelné, dostane šanci v podobě prince na bílém koni. Růžové brýle jsou nasazeny a nikdo nedokáže zabránit katastrofě. Kéž by ale v životě Olgy byla jediná. Chce jediné – muže svých snů. Ale postupem času zjišťuje, že někdy méně znamená více. Knižní předloha filmové komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci.

Účinkuje: Halina Pawlowská
Režie: Jaroslav Pokorný
Připravili: Halina Pawlowská a Jaroslav Pokorný
Natočeno: 17. 5. 2018

Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.