Halilovićovi pomohla podpora fandů i spoluhráčů. Vrátit se chce proti Spartě

24. březen 2015

Kariéra hradeckého záložníka Emira Haliloviće byla v ohrožení. V předminulém týdnu si bosenský hráč stěžoval na únavu a vyšetření ukázalo podezření na plicní hypertenzi. To se naštěstí pro oporu Votroků nepotvrdilo a v sobotním utkání v Jihlavě už sedel Emir Halilović na lavičce náhradníků.

„První zpráva od doktorů byla velkým šokem. Byl jsem úplně mimo a nevěděl jsem, co a jak. Hodně jsem přemýšlel a pak díkybohu byla další vyšetření dobrá,“ vzpomíná na těžké okamžiky Emir Halilović.

„Nejdřív mi řekli diagnózu, pak, že je vše dobře. Pořád jsem tomu nevěřil. Ještě dnes jsem měl nějaké vyšetření a naštěstí se potvrdilo, že podruhé měli pravdu,“ těší pětadvacetiletého záložníka.

Zdravotní komplikace fotbalisty se staly velkým tématem v klubu. Při zápas s Bohemians slavili spoluhráči vítěznou brankou s Halilovićovým dresem.

„Kluci mi celou dobu psali a podporovali mě. Na zápas s Bohemkou jsem koukal z nemocnice a strašně mě to potěšilo, to s dresem. Koukal jsem jen první poločas, ve druhém už to nešlo. Ty emoce už jsem nemohl zvládnout,“ svěřuje se střelec pěti prvoligových branek.

V Jihlavě už sedě na lavičce a dostal se choreografie od příznivcí, který fandili s jeho číslem 26 nad hlavami. „Jsem rád, že mi fanoušci dávají podporu. Hodně mi to pomáhá, abych se co nejdřív vrátil na hřiště, abych ukázal, co umím,“ slibuje.

 

Příležitost může přijít už po reprezentační přestávce při duelu se Spartou. „Není to otázka pro mě, ale budu dělat vše proto, abych se fyzicky zlepšil a dostal šanci,“ vyhlíží těžkou zkoušku, která „Votroky“ čeká proti druhému týmu tabulky.

Ve své další kariéře by rád následoval nejslavnějšího bosenského fotbalistu Edina Džeka. „Jsou to velké ambice, ale každý fotbalista má velký sen, já taky. Co se stane, to nevíme,“ říká o své budoucnosti hradecký záložník Emir Halilović.

autoři: Václav Pilný , vman
Spustit audio