Gravitace funguje u všech stejně. Naštěstí, směje se vizážistka celebrit Lucia Hrušková Gibodová

12. listopad 2021

Přední česká vizážistka Lucia Gibodová Hrušková začínala jako modelka a povolání make-up artistky dělá už 25 let. V čem je kouzlo této profese a jakých chyb se při líčení nejčastěji dopouštíme, to vše se dozvíte z rozhovoru Lady Klokočníkové s Lucií v rozhlasové kavárně. 

Lucie, vy děláte zázraky. Skutečně dokážete z unaveného člověka najednou vykouzlit odpočatou osobnost. Kolik let už jste vlastně vizážistkou?

Nedávno jsem to musela kvůli nějakému článku počítat. Já si stále připadám, že je mi kolem třicítky, ale už asi 25 líčím. Takže, ten čas poměrně dost letí.

Vizážista je také napůl psycholog. Musí vnímat aktuální náladu každé osobnosti, kterou má právě pod rukama.
Lucia Gibodová Hrušková, vizážistka

Líčila jste skutečně celou řadu celebrit. Asi by bylo jednodušší a kratší říct, koho jste nelíčila. Ale nedá mi to, abych se nezastavila i Miro Žbirky.

Naše přátelství začalo při fotografování pro nějaký časopis s jeho manželkou, která je tedy fantastická baba. A ona se mi asi po roce ozvala, že měli zvláštní zkušenost v některé televizi. Prostě je oslovil náš make-up, naše nálada a naše energie. Tak jsme se dali dohromady a zhruba něco přes poslední dva roky jsem stále líčila Mekyho. Ne na úplně běžné turné, ale na videoklipy a profesionální fotografování.

Všichni říkají, že Meky byl nesmírný sympaťák a úžasný člověk, plný pokory. Gentleman se vším všudy.

Čtěte také

To je absolutně pravda. Naše chvíle byly, když jsem mu například dělala vlasy. On si sedl, dal si kafíčko, já jsem mu začala vlasy tupírovat a čarovat s nimi. A Meky se podíval na sebe do zrcadla povídal: Lucinko, na prince prosím hustý vlas. To už bylo takové naše heslo. Takže jsme vlasy trošku načechrali a učesali takzvaně na Žbirku.

To byly naše krásné chvíle. On se totálně odevzdal do mých rukou. A když mu potom jeho žena Kateřina řekla: Máš to dobré, Meky, tak bylo všechno v pořádku. Také jsem ho samozřejmě líčila, protože jsme se většinou potkali při práci na kameru, ať už fotografickou televizní nebo filmovou. Protože jsem spolupracovala i na filmu Meky. Tedy muselo to být řádně udělané líčení, ne jen trošku pudru na špičku nosu.

Vy jste začínala jako modelka. A pak se zrodil nápad, že zkusíte dělat krásnými ostatní. Jak se to stalo?

Čtěte také

Nebyl to úplně můj první plán. Byla to trošku taková z nouze ctnost. Protože se to někdy úplně nestíhalo, byli třeba na 15 modelek jen dva vizážisti. Do toho kadeřníci, zkoušky kostýmů a návrhářů i choreografie. Takže byl stres, když nebylo ještě hodně modelek namalovaných a za hodinu začínala přehlídka.

Tedy nastupoval potom kdo měl ruky a nohy a trošku to líčení uměl. A když se podívali na mne, tak řekli, to je super, kdo tě líčil? Já jsem ukázala jen svoji pravou ruku. Tak jsme šli někam za rok, aby se profesionální vizážisté neurazili, a já jsem modelky nalíčila. Tak nenápadně a postupně to začalo. Že jsem přehlídku nalíčila a ještě ji také odchodila.

A pak jste si řekla, že založíte svoji školu vizážistky?

Pak jsem si řekla, že se rozhodnu, jestli budu modelka nebo vizážistka. A vyhrála vizážistka. Potom, co jsem deset let učila na škole make-upisty, co jsem opravdu nalíčila snad úplně každého, tak přišly dotazy: naučíte mne to také nebo mohu k vám přijít. Tak jsem si řekla, za veliké podpory mého manžela, který mi dodal odvahu, že založím svoji školu líčení.

Lucia Hrušková Gibodová hostem Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárně

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s vizážistkou Lucií Gibodovou Hruškovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související