Galerie minerálů, stavba dálnice D11 a speciální Rescue camp. To jsou NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Milovníci drahých kamenů a polodrahokamů mohou nově navštívit Galerii minerálů ve Dvoře Králové nad Labem. Uvidí v ní tisíce unikátních minerálů z celého světa. Mezi nimi jsou například několikametrové unikátní ametysty z Brazílie, kameny s těžko vyslovitelnými názvy a také celá expozice, která je věnovaná českým minerálům.

Nová Galerie minerálů ve Dvoře Králové nad Labem je pro veřejnost otevřená o prázdninách každý den od 10:00 do 18:00 hodin.

Čtěte také

Jak to v současnosti vypadá se stavbou dálnice D11, která bude pokračovat od Hradce Králové směrem na Polsko? Momentálně silničáři pracují na úseku z krajské metropole do Jaroměře. Konkrétní informace zjišťovala reportérka Michaela Vančurová.

Celková délka úseku, na kterém se teď pracuje, je přes 22 kilometrů. S tím, že plán zprovoznit dálnici z Hradce Králové do Jaroměře je podle Ředitelství silnic a dálnic naplánován na 17. prosince tohoto roku. Až bude tento úsek dokončený, tak se začne pracovat na další části dálnice a to konkrétně z Jaroměře do Trutnova a následně potom z Trutnova na hranice České republiky a Polskem.

Čtěte také

Speciální výcvikový tábor pro děti, zaměřený na práci záchranářů, letos končil simulovanou hromadnou nehodou aut se stovkou zraněných. Při nelegálních automobilových závodech nabouralo sedm aut, některá byla převrácená na střechu a další zdemolovaná tak, že jim nešly otevřít dveře.

Pro účastníky Rescue campu šlo o poslední akci letošního pobytu. S ohledem na to, jak byla připravena, na ni pravděpodobně budou hodně dlouho vzpomínat.

autor: baj
Spustit audio

Související