Viktor Preiss je Šarmantní osobností roku. Jak říká, šarm buď máte, nebo ne. A nedá se koupit

18. únor 2018

Herec Viktor Preiss získal nejvíc hlasů ve 22. ročníku rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku 2017. Vítěze vyhlásili moderátoři Lada Klokočníková a Miroslav Vaňura na galavečeru 18. dubna 2018 v královéhradeckém Kongresovém centru Aldis.

Podívejte se na záznam galavečera rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku prostřednictvím kanálu YouTube Českého rozhlasu:

Zlaté slunce akademické sochařky Dagmar Štěpánkové Černé převzal z rukou šarmantní osobnosti roku 2008 herečky Hany Maciuchové, ředitele Kanceláře generálního ředitele Českého rozhlasu PhDr. Josefa Havla, CSc. ředitele Regionálního vysílání Českého rozhlasu Jana Mengera a ředitele Českého rozhlasu Hradec Králové  a Českého rozhlasu Pardubice Jiřího Kánského. 

Letos se do nominace deseti nejšarmantnějších osobností za rok 2017 dostali také Jiří Bartoška, Zlata Adamovská, Jiří Suchý, Jitka Molavcová, Ladislav Špaček, Jan Čenský, Gabriela Koukalová, David Deyl a Halina Pawlowská.

Kromě hlavní ceny, udělované posluchači Českého rozhlasu, byla letos udělena také Cena internetu pro zpěváka Davida Deyla, který zvítězil v internetovém hlasování.

Mimořádnou cenu Šarmu si odnesla moderátorka Halina Pawlowská, která už několik let v Českém rozhlase baví posluchače svou Talkshow Na větvi s Halinou a pravidelnými glosami.

Galavečer ankety Šarmantní osobnost roku 2017

Na slavnostním večeru, připraveném u příležitosti 95. výročí zahájení rozhlasového vysílání, zahrál Big band Českého rozhlasu s dirigentem Vlado Valovičem a sólisty Dashou a Davidem Deylem. Originální zdravici pro vítěze připravil královéhradecký vokální soubor Gentlemen Singers.

Ke skvělé a přátelské atmosféře v sále přispěli i další hosté: propagátor etikety Ladislav Špaček a Pavla Gomba, ředitelka Českého výboru UNICEF, dětského fondu Organizace spojených národů.

Okouzlujícím překvapením pro všechny na galavečeru byla přítomnost šarmantní Indiry Feustel, manželky amerického astronauta Andrew Feustela, jenž se právě v těchto dnech účastní své další vesmírné mise na oběžné dráze kolem Země.

Galavečer odvysílal v přímém přenosu Český rozhlas Dvojka, Český rozhlas Hradec Králové, Český rozhlas Pardubice a sledovat jej mohli diváci také prostřednictvím kanálu YouTube Českého rozhlasu.

Smyslem ankety, která vznikla v královéhradeckém rozhlase v roce 1996, je hledat a oceňovat charismatické osobnosti. Vítězi předchozích ročníků se na základě hlasování posluchačů stali například Marek Eben, Zdeněk Svěrák, Zdeněk Troška, Vladimír Čech, Květa Fialová, Radovan Lukavský, Marie Rottrová, Jiřina Jirásková, Karel Gott, Eliška Balzerová, Simona Stašová a další.

Za zaslané tipy byly i tentokrát pro 10 posluchačů připraveny hodnotné ceny. Uvádíme přehled výherců:
Led TV - Miluše Ondrejková, Boršov
Notebook - Josef Sulanský, Chrudim
Chytrý mobilní telefon - Věra Šimanová, Vlkonice u Horažďovic
Velká stavebnice Merkur - Jan Macháček, Bechyně
Stříbrné náušnice s českým granátem - Alice Křížková, Olomouc
Dvoudenní pobyt pro dva v luxusním apartmánu v Prachaticích - Josef Smolík, Beroun
Dárkový poukaz na odborné ošetření pleti - Kateřina Nepovímová, Týniště nad Orlicí
Balíček kosmetiky - Olga Demková, Nový Jičín - Loučka
Dárkový koš od Deníku - Petr Herzán, Pardubice
Batoh plný dárků od Českého rozhlasu Hradec Králové - Eva Batistová, Jindřichův Hradec

autor: KLO
Spustit audio

Související