Fronta na zubaře, pomoc Moravě a modelky spolu s jedním manekýnem 70+. To jsou NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Před zdravotním střediskem v Červeném Kostelci na Náchodsku se vytvořila dlouhá fronta. Víc než čtyři stovky lidí v ní čekaly na možnost zaregistrovat se v nově otevřené zubní ordinaci. Někteří odcházeli po mnoha hodinách zklamaní, více štěstí měli ti, kteří si ráno přivstali.

„Za totality jsme takhle stáli na maso," říká muž, která se představil jako Honza. Na internetu si našel informaci, že nová ordinace přijme tři stovky pacientů, jestli zbyde místo i na něj zatím netuší. „Kéž by."

Čtěte také

Česká republika má za sebou druhou bouřkovou noc v řadě. Bouře s tornádem na jihu Moravy si vyžádaly nejméně tři lidské životy a stovky zraněných, hmotné škody jsou obrovské. V Královéhradeckém kraji byla noc výrazně klidnější. Situaci zjišťoval reportér Tomáš Lörincz.

Zatím nejsou k dispozici přesné informace kolik takových jednotek se chystá na jižní Moravu vyrazit. Hasiči jsou ale vždy ochotni a připraveni pomáhat. Jsou vždy mezi prvními, kteří jsou ochotni přiložit ruce k dílu. A to je určitě dobrá zpráva.

Čtěte také

Módní přehlídka ve Dvoře Králové nad Labem byla hodně netradiční, modely se totiž stali klienti domu s pečovatelskou službou, všichni starší sedmdesáti let. Pro svůj velký den mělo sedm žen a jeden muž k dispozici profesionální vizážisty a kadeřnice, oblečení si vybrali v jednom z místních butiků.

Snažení všech účastníků netradiční módní přehlídky ve Dvoře Králové nad Labem sledovali nejen klienti domu s pečovatelskou službou, ale i jejich nejbližší. Módní přehlídku seniorů v domě s pečovatelskou službou ve Dvoře Králové nad Labem doplnilo i vystoupení tanečnice u tyče a nechyběla ani živá hudba a občerstvení.

autor: baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.