FOTOGALERIE: Sprejer opět řádil v Jičíně. Hyzdící dílo zanechal na sedmi objektech

11. červenec 2019 13:07

Ve středu 10. července přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o sprejerství, kdy neznámý vandal v přesně nezjištěné době barevným sprejem postříkal zeď prodejny v ulici Kosmonautů v Jičíně.

Posléze vyšlo najevo, že jeho řádění rovněž neunikla zeď v ulici Tyršova, novinový stánek v ulici Vrchlického, zeď koupaliště v ulici Jarošov, plechová vrata budovy půjčovny loděk, zeď dílny domu v ulici Jarošov a v neposlední řadě i zeď nemocnice v ulici Bolzanova.

VIDEO: Sprejer z teras se podepsal i v hradeckém městském infocentru. Poznáte někdo tyto muže?

Královéhradečtí policisté vyšetřují případ sprejerství

Královéhradečtí policisté vyšetřují případ sprejerství, který se objevil v historickém centru krajské metropole, a to mezi ulicemi Soukenická, Komenského a ČSA. 

Celková škoda je předběžně odhadnuta na částku 10 tisíc korun.

Případ v současné době prošetřují policisté z obvodního oddělení v Jičíně jako přečin poškození cizí věci, za což pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí jeden rok odnětí svobody.

Už v pondělí 24. června přijali policisté na lince 158 dvě oznámení ohledně sprejerství.

Sprejer řádil v Jičíně

Toho se měl v Jičíně v přesně nezjištěné době od soboty 23. června do doby oznámení dopustit neznámý vandal.

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Další z řady vlakových souprav neunikla barevným sprejům

Vandalova ruka opět nepochopitelně řádila na vlakovém nádraží v Mladějově

Ve čtvrtek 23. května v časných ranních hodinách přijali policisté na lince 158 oznámení o dalším případu sprejerství. Vandalova ruka opět nepochopitelně řádila na vlakovém nádraží v Mladějově. 

Terčem jeho útoku se stala nejenom fasáda domu v ulici Kosmonautů, ale i fasáda jedné z garáží, která se nachází za místním nákupním střediskem.

Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku přesahující 5 tisíc korun.

Tímto vyzývá Policie České republiky širokou veřejnost, které není lhostejný život v jejím okolí, aby se v případě jakýchkoliv informací vedoucích k dopadení pachatele obrátila na telefonní linku 974 533 651.

Děkujeme.

autor: baj | zdroj: Policie ČR
Spustit audio

Související