FOTO: U Černčic vyjel autobus ze silnice a narazil do stromů. Pět lidí se zranilo

17. leden 2019 10:17

Hlášení o dopravní nehodě linkového autobusu přijalo krajské operační a informační středisko HZS ve čtvrtek ráno v 07:46 hodin. V tu dobu jelo v autobuse celkem 19 cestujících a řidič. 

Vozidlo vyjelo mimo silnici, narazilo do stromů a skončilo v příkopu. Pět osob bylo při nehodě zraněno, záchranáři je transportovali do nemocnic v Hradci Králové a Náchodě.

Na místo bylo vysláno celkem pět jednotek hasičů, včetně evakuačního autobusu z Hradce Králové.

101 osob museli hasiči evakuovat po nehodě vlaku a osobního vozu v Semonicích u Jaroměře

Po nehodě vlaku a osobního vozu v Semonicích u Jaroměře hasiči evakuovali 101 osob

Profesionálním hasičům v Jaroměři byl vyhlášen poplach včera odpoledne, důvodem byla železniční dopravní nehoda v části Semonice. Osobní vozidlo vyjelo mimo komunikaci a dostalo se přes násep až do kolejiště, kde se s ním následně střetl vlak plný cestujících. 

Podle svědectví jedné z cestujících se řidiči udělalo špatně a právě to mohlo být příčinou toho, že sjel do příkopu a narazil do stromu. Řidiče museli hasiči z autobusu vyprostit, ostatní cestující vylezli nouzově oknem. 

Všechny osoby se dostaly mimo havarový autobus. Hasičské jednotky místo zásahu zajistily a zabezpečily vozidlo proti vzniku požáru.

Podrobnosti doplňuje velitel zásahu hasičů Ota Vojnar: „Pět zraněných odvezla záchranná služba do nemocnice. Zbývající osoby odvezl autobus hasičského záchranného sboru do Hradce Králové. Teď pracujeme na odklízení stromů, aby mohl být autobus vyproštěn. Zjistíme ještě jestli z něj neunikly nějaké provozní kapaliny."

Do evakuačního autobusu nastoupilo celkem osm cestujících, kteří s ním dále pokračovali v jízdě. Zbytek cestujících si zařídil odvoz vlastními silami.

U Černčic vyjel autobus mimo komunikaci a narazil do stromů. Pět lidí se zranilo

Komunikace č. 308 musela být na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Hasiči se po došetření nehody postarají o úklid komunikace. Vyproštění havarovaného autobusu si zajistil přímo dopravce.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Dobruška, Jaroměř a Hradec Králové a jednotky SDH Nové Město nad Metují a Opočno.

U Černčic vyjel autobus mimo komunikaci a narazil do stromů. Pět lidí se zranilo
autoři: Václav Plecháček , baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související