Fotbalista Labant se vrací z West Hamu do pražské Sparty

12. prosinec 2002

PRAHA 12. prosince - Fotbalista Vladimír Labant se po necelém roce stal definitivně znovu hráčem pražské Sparty, kam se vrátil z anglického Westu Ham United. Potvrdil to hráčův agent Juraj Vengloš. Vedení West Hamu se v úterý dohodlo se zástupci Sparty na ročním hostováním s opčním právem na přestup. Vymínilo si ale, že dohoda vejde v platnost až tehdy, pokud Labant nepřestoupí do Austrie Vídeň, která o něj měla také zájem.

Vengloš vysvětlil, že Labant už nehodlal dále čekat na to, zda se v Austrii Vídeň uvolní místo pro dalšího cizince. Rakouský klub, v němž hraje také český záložník Martin Hašek, nemá volné místo pro hráče ze zemí mimo Evropskou unii a musel by tudíž někoho prodat. "Chtěl mít jasno a rozhodl se jít do Sparty. Pražskému klubu jsme to již oznámili a úterní vzájemná dohoda tak vešla v platnost," prohlásil manažer. Slovenský reprezentant nastoupí do přípravy se svými někdejšími spoluhráči už 27. prosince.

Labant bude ve Spartě na hostování do 31. prosince příštího roku a pokud Sparta bude chtít využít přednostní opce na jeho definitivní přestup, může tak učinit v polovině jeho hostování během letního přestupního termínu. Slovenský obránce je momentálně ještě v Anglii, ale zajišťuje si už přesun do české metropole. V tuzemské lize nasbíral před svým odchodem do Anglie 93 zápasů, v nichž vstřelil šest branek. Před Spartou oblékal dres konkurenční Slavie.

Spustit audio