Filmová Babička Antonína Moskalyka měla premiéru před půl stoletím, pan režisér by slavil 90 let

28. červenec 2021

Filmové scénáře, kostýmy a jejich návrhy, plakáty, fotografie z natáčení, filmové ceny, režisérův psací stroj, kameru i klapku a mnoho dalších zajímavých věcí a informací najdete na unikátní výstavě, kterou ve spolupráci s režisérkou a scénáristkou Pavlínou Moskalykovou připravilo Muzeum Boženy Němcové v České Skalici.

Výstava s názvem Režisér Antonín Moskalyk - známý a neznámý… návštěvníky seznámí s osobností slavného režiséra, jeho divadelní, televizní a filmovou tvorbu, ale i s jeho soukromím.

Čtěte také

Prévě o soukromí pana režiséra hodně prozradili herci Tomáš Töpfer a Pavel Trávníček, kteří byli hosty režisérky Pavlíny Moskalykové na slavnostním setkání u příležitosti otevření výstavy.

Filmová Babička Antonína Moskalyka měla premiéru před půl stoletím a pan režisér by se letos dožil 90 let. K tomuto dvojitému výročí připravilo Muzeum Boženy Němcové ve spolupráci s režisérkou Pavlínou Moskalykovou první takto ucelenou výstavu s názvem Režisér Antonín Moskalyk - známý a neznámý…

Výstava Režisér Antonín Moskalyk známý a neznámý

Není jen o natáčení ikonické Babičky, nabízí i pohled do zákulisí dalších Moskalykových filmů, seriálů či pohádek, a také do soukromí slavného režiséra.

Čtěte také

Antonín Moskalyk si při natáčení Babičky začátkem 70. let natolik zamiloval kraj kolem České Skalice, že si tam pořídil chalupu, kde pak po mnoho let trávil s rodinou většinu svého volného času.

Výstavu Režisér Antonín Moskalyk - známý a neznámý… můžete v Muzeu Boženy Němcové v České Skalici na Náchodsku navštívit až do 30. září 2022.

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka