Filé zapečené s brokolicí (Brokolice na 150 způsobů - Nakladatelství Vyšehrad) 9.1.2010

Suroviny:
4 porce rybího filé /nebo pangase/, 400 - 500g brokolice, 3 menší cibule, 1 citrón, 1 vejce, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 100 g tvrdého sýra na strouhání, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, sůl, pepř

Postup:
Rybí maso pokapeme citrónem a necháme čtvrt hodiny odležet v chladničce.
Pak porce osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a na lžíci másla a na oleji osmahneme po obou stranách dozlatova.
Brokolici rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Pak ji scedíme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno.
Cibuli jemně nasekáme a na zbylém másle zpěníme a stáhneme z plotny.
Vychladlé promícháme s růžičkami brokolice, rozšlehaným vejcem, strouhaným sýrem, strouhankou, muškátovým oříškem, trochou solí a pepře.
Směs rozložíme na porce filé a ve středně vyhřáté troubě zapékáme, až se strouhanka začne zabarvovat dozlatova.
Příloha: vařené brambory.

Vaříme s Habadějem v sobotu 9.1.2010 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ