Festival amatérského divadla Jiráskův Hronov zahájí představení Tři sestry

1. srpen 2014

Do Hronova na Náchodsku znovu míří stovky příznivců amatérského divadla. Na 84. ročníku mezinárodního festivalu Jiráskův Hronov se představí rekordní počet 42 souborů, které odehrají celkem 107 představení. Vedle klasické činohry to bude například opera nebo loutkové divadlo.

„Festival začínáme v Jiráskově divadle, v 16:30 začínají hrát divadelní soubory Jiráskova divadla Hronov přestavení Tři sestry,“ říká ředitelka kulturního střediska Hronov Marcela Kolertová.

„Budeme tu mít i nejstarší amatérský soubor v České republice, což je divadelní soubor Krakonoš z Vysoké nad Jizerou,“ láká Kolertová.

Zájem o jednotlivá představení je podle ní velký. „Někdy ani nezvládneme veškerou poptávku. V tuto chvíli už je polovina všech představení vyprodaná,“ upozorňuje.

Festival ale bude mít také bohatý doprovodný program.

„Letos se odehrává převážně v parku Aloise Jiráska, kde diváci uslyší Pink Floyd Revival Czech, pana Kalouska s kapelou, budeme mít pohádky pro děti, Rock Fest, objeví se i jazz, country, folk, takže každý si za ten týden (do 9. srpna, pozn. red.) přijde na své,“ uzavírá jedna z organizátorek festivalu.

Mezinárodní festival amatérského divadla Jiráskův Hronov je nejstarším svého druhu v Evropě.

autoři: PLE , sib
Spustit audio