Fazole zapečené se zelím (Velká evropská kuchařka - ruský recept) 12.7.2008

Suroviny:
250 g bílých nebo barevných fazolí, 5 lžic rajčatového protlaku, 300 g hlávkového zelí, 2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, máslo na vymazání zapékací mísy, 3 lžíce natě jarní cibulky, 3 lžíce strouhanky, 2 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra

Postup:
Namočené fazole uvaříme doměkka, scedíme je a smícháme s rajčatovým protlakem. Hlávkové zelí nakrájíme, na lžíci rozehřátého másla ho osmahneme, pak ho osolíme, opepříme a ještě asi 15 minut zvolna dusíme.
Zapékací mísu vymažeme máslem a dáme do ní nejprve fazole s protlakem, na ně vrstvu dušeného zelí, posypeme natí jarní cibulky a strouhankou smíchanou se sýrem. Nakonec na povrch rozložíme kousky zbylého másla a vložíme do předehřáté trouby. Fazole se zelím zapékáme přibližně 30 minut.
Podáváme je s chlebem a nakládanou zeleninou.

Vaříme s Habadějem v sobotu 12.7.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.