Exkluzivně u Xavera: David Deyl zazpíval živě svou novou píseň „Ahora“

24. červen 2019

Populární zpěvák David Deyl zpívá to, co mu radí jeho srdce, tedy hlavně romantické písně. K tomu, aby napsal dobrou píseň, potřebuje, kromě prožitku, hlavně klid. Během rozhovoru s Xaverem zazpíval premiérově pro posluchače Českého rozhlasu novou píseň „Ahora“ se španělským textem. Oslavu výročí deseti let na hudební scéně chystá zpěvák v listopadu, kdy ho na velkém koncertu v Kongresovém centru doprovodí Severočeská filharmonie Teplice.

David Deyl je zapsán v srdci mnoha fanynek, zejména proto, že zpívá romantické písně. Luboši Xaverovi Veselému, který to považuje trochu za riziko, vysvětlil, proč si vybral právě žánr romantického tenora: „Riziko to není, je to vlastně jen o tom, že chci dělat to, co mi říká moje srdce, zkrátka být přirozený. Chci skládat písně, které jdou z mého srdce, do ničeho se nechci stylizovat.“

Romantický zpěvák si písničky skládá sám sobě na tělo a říká k tomu: „Je to důležité v tom, že když nemáte píseň, která by se lidem líbila, máte to těžší. Když si písničku napíšete na tělo, je to to nejlepší, co můžete udělat.

K psaní alkohol nepotřebuje

K tomu, aby napsal dobrou píseň, nepotřebuje alkohol, ani žádné povzbuzující látky: „To u mě nefunguje, musím se přiznat, že mi nepomáhá ani alkohol, ani lehké drogy, to by mě dostalo do stavu, kdybych psal hlouposti. Potřebuji klid. Písničku začínám psát od refrénu a pořád to vylepšuji. Přidávám, ubírám, a teprve, když jsem stoprocentně spokojený, přesouvám se dál.“

K desetiletému výročí na hudební scéně chystá David Deyl výroční koncert se Severočeskou filharmonií Teplice v Kongresovém centru Praha. Pokud vás zajímá, kdo bude hostem koncertu, pusťte si záznam rozhovoru.

Posluchačům regionálních stanic Českého rozhlasu zazpíval v pořadu Xaver a host David Deyl jako prvním svoji novou píseň Ahora, která má španělská slova a nese se ve zpěvákově velmi oblíbeném latinskoamerickém rytmu.

Spustit audio