Evropský den bez aut v Hradci Králové

22. září 2010

Město Hradec Králové se již popáté v řadě přihlásilo k celoevropské akci Evropský týden mobility. Tato kampaň, iniciovaná Evropskou komisí, má za cíl podpořit ve městech využívání šetrných forem dopravy, mezi které patří zejména pěší chůze, cyklistika či městská hromadná doprava. Stejně jako v ostatních městech Evropský týden mobility v Hradci Králové probíhá v termínu od 16. do 22. září v duchu letošního motta "Čistý vzduch všem". "Malé, ale živé náměstí" je akce konaná v pondělí 22. září v rámci Evropského dne bez aut. Je určená všem občanům města Hradce Králové a zvláště dětem z mateřských a základních škol. Uskuteční se na Malém náměstí od 9 do 14 hodin. Návštěvníci si zde budou moci vyzkoušet aktivity spojené s poznáváním vzduchu, jeho čistoty a důležitosti.

Místo konání akce bylo zvoleno záměrně, aby došlo k oživení tohoto nově zrekonstruovaného náměstí. Lidé se budou moci také vyjádřit k tomu, co jim zde po rekonstrukci schází a co by zde ještě uvítali.
Ke Dni bez aut, který završí Evropský týden mobility, připravilo statutární město Hradec Králové 22. září cyklovyjížďku. V den, kdy se některá města republiky připojují k výzvě "Nechte auto doma", se můžete projet po dálkové trase Greenway Labe procházející městem. V 15 hodin se od kamenného mostu na Pláckách vydá peloton centrem města, a to až do Třebše. Součástí akce bude i odhalení dvou cykloturistických informačních tabulí a zveřejnění nových informačních materiálů o Labské stezce. Projekt vznikl ve spolupráci s Nadací Partnerství, generálním partnerem je Nadace České spořitelny.

Spustit audio