Eva Kadlčáková: Elfí experiment

Extravagantní elf Evžen, estrádní eso & enfant terrible evropského eskamotérství, exceloval extraordinérními erotickými eskapádami. Espešly exotická estetika extrovertního elfa elektrizovala. Exemplárně elipsoidní elefantka Ela.

„Elo, enormní ekvivalente epesní elity,“ enumeroval Evžen exaltovaně, „exempláři extenzívní existence, extrémní elegance a ef ef efektní exkluzivity, Elo, esence extrovní extratřídy, embléme elementární energie, erbe extatické empirie … eee… en bloc extrudovaný edene, eviduji eminentní emoce en face tvému elefantnímu exteriéru! Ergo expektuji explicitní exekuci! “

„Evergreen, Evžene!“ embargovala elfa emancipovaná Ela, „eliminuj encyklopedickou exhibici, egomanickou eloži a existenciální erozi, egocentrický ekvilibristo, a exportuj se! Elfí embryo a elefant? Evidentní extrém!“

Elefantčina expresivní etuda elevovala Evžena ex post k epice. Emigroval ergonomickou érovkou, v exilu experimentoval s estrogeny a etablovaný, externí expert na eros se s elánem, jako echo, exportoval k Ele.

Eva Kadlčáková: Cyril a Cilka

Deštník, déšť, dívka, počasí

Cedí. Crčí a cáká. Celé Česko ceďák čekalo. Cedry, čimišníky a cesmíny, i cukety, cibule a česneky z čerstva cucají čeřené čůrky.

„Ejhle eskymo a espreso, Elo,“ exponoval eskamotér Evžen Ele ešus a esšálek s elixírem a esenciálními estrogeny evokujícími euforii, empatii a eudaimonismus. „Exni to,“ execíroval Elu.

„Eslipak nebudu evidovat ekzém?“

„Eventualita ekzému eliminována, Elo.“

Elefantka Ela exla elixír. „Éééééch!“ explodovala v extázi – což je eufemismus. Eldorádo to bylo! Erotická erupce! Z elefantčina epicentra eskalovala v éter, eros expandoval everywhere!

„Epochální!“ editovala epizodu Ela. A exklamovala elfímu eskamotérovi Evženovi emoce for ever!

Ende!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.