Ester Ledecká na světový pohár do Špindlerova Mlýna nepřijede. Fanoušky to ale neodradí

27. únor 2019 09:53

Neúčast Ester Ledecké na světovém poháru ve Špindlerově Mlýně, který se koná 8. a 9. března, většinu fanoušků a milovníků sjezdového lyžování neodrazuje od účasti ne této sportovní akci. Velký zájem projevují Slováci, kteří přijedou podpořit sjezdařku Petru Vlhovou. Policisté a organizátoři už teď chystají na akci mimořádná dopravní opatření.

„Je to super akce, bude tady hodně lidí. Nespoléhala bych jen na Ledeckou. Nás baví především lyžování a proto se chceme na akci podívat," tvrdí Marek s Veronikou, kteří se na světový pohár chtějí přijet podívat a to že na svahu neuvidí Ester Ledeckou jim příliš nevadí. Její neúčast na světovém poháru většinu fanoušků a návštěvníků této sportovní akce podle hoteliérů neodrazuje.

Ve Špindlerově Mlýně začíná lyžařská sezóna. Opět s medical pointem přímo u sjezdovky

Ve Špindlerově Mlýně začíná lyžařská sezóna. Opět s medical pointem přímo u sjezdovky (ilustrační foto)

Lyžařská sezóna začíná v sobotu 8. prosince ve Špindlerově Mlýně. Stejně jako loni tam bude fungovat medical point, který provozuje vrchlabská nemocnice. Jeho smyslem je poskytnout návštěvníkům lyžařského areálu bezprostřední pomoc při úrazech na sjezdovkách, ale i dalších obtížích. 

„Ta zpráva proběhla, ale nemáme žádný strach, protože všechny rezervace máme podzálohované. A pokud se bude jednat o nějaké individuální stornu, tak se jedná o jeden nebo dva pokoje. A tam může být důvodem klasická nemoc," říká Jitka Hronešová, manažerka jednoho z hotelů.

Do Špindlerova Mlýna se chystá spousta fanoušků ze sousedního Slovenska.

„Ester je vynikající, samozřejmě jsme se na ni všichni těšili, ale nestojí to jen na ní. Světový pohár je událost roku v České republice. Spousta lidí se těší na Petru Vlhovou. Je enormní zájem fanoušků ze Slovenska," doplňuje Martin Jandura, majitel informačního centra.

Slovenská lyžařka Petra Vlhová s autorkou pořadu Dámská jízda Mirkou Nezvalovou

Do horského města přijedou tisíce lidí, organizátoři ve spolupráci s policisty připravují dopravní omezení.

„Nasadíme výrazně větší počet policistů. V rámci dopravy budeme muset opravdu důkladně zajistit, aby doprava nezkolabovala někde na hlavní komunikaci," potvrzuje Pavel Škandera, ředitel trutnovské policie.

Wir sprechen Deutsch. Na českých horách roste poptávka po instruktorech mluvících německy

Lyžování na Bukové hoře

V krkonošských zimních střediscích roste poptávka po instruktorech, kteří mluví německy. Spousta lyžařských škol ve východních Krkonoších jich má nedostatek. A přitom zájem Němců o výuku hlavně dětí je velký. Některé školy dokonce platí své instruktory podle toho, jaké mají jazykové schopnosti a nabízí jim kurzy, ale právě o němčinu zájem velký není. 

A dodává, že do Špindlerova Mlýna se dostanou přednostně ti, kteří u sebe budou mít potvrzení o ubytování. Právě to teď provozovatelé hotelů a penzionů klientům rozesílají.

Dopravní policisté budou auta kontrolovat už ve Vrchlabí. Připravují i provizorní parkoviště.

„Odstavné plochy se řeší ve Vrchlabí, řeší se prakticky na hlavní silnici i směrem na Valteřice," doplňuje Pavel Škandera.

Do Špindlerova Mlýna budou návštěvníky zdarma přepravovat nachystané autobusy.

Spustit audio

Související