Ema Hubáčková si v pěti letech pobrukovala Rusalku!

13. duben 2014

Operní pěvkyně Ema Hubáčková zůstává věrná světu velkých hlasů. Rodačka z Děčína, která žije celý život v Hradci Králové se přiznává k tomu, že jí prakticky na každém kroku znějí árie. To že bude zpívat prý věděla už jako malá holčička.

Už v pěti letech si pobrukovala Rusalku a ještě v předškolním věku se naučila číst. Její první knihou byl Shakespeare "Sen noci svatojánské“.

Svému povolání se Ema Hubáčková věnuje od roku 1989. Studovala u legendární profesorky Jitky Švábové, držitelky medaile Artis Bohemiae Amicis a světové mezzosopranistky Evy Randové. Kariéru zahájila na operní scéně v Ústí nad Labem.

V roce 1998 založila v Hradci Králové agenturu pro rozvoj hudby a hudební vzdělanosti. Vytváří specifické hodnoty v oblasti umění a kulturního dědictví. Realizuje operní, operetní, baletní představení, dětská představení, galakoncerty, koncerty komorní, výchovné, charitativní, autorské projekty a dává příležitosti začínajícím umělcům.

Svými uměleckými projekty podpořila v Hradci Králové mnoho institucí jako například: Diecézní charita, Oblastní charita, Centrum pro postižené Daneta, Nadace Novorozenec, Speciální Mateřská škola Markovická. Dále Farní úřad Dvůr Králové, Hospic Anežky České Červený Kostelec, Dětský domov Sedloňov, Hospic sv. Štěpána.

V roce 1998 založila v Hradci Králové hudební kurzy ZPÍVÁNKY pro děti od tří let. Vychovala stovky dětí, které získávají nadstandardní hudební vědomosti, dovednosti a návyky za profesionálního přístupu prostřednictvím kvalitního studijního plánu a speciální metodiky.

O lásce k hudbě, uměleckém manželství a naplněných i nenaplněných životních snech mluvila Ema Hubáčková v nedělním pořadu Návštěva s Evou Boudovou 13. dubna 2014 po 18. hodině.

Příjemný poslech!

autor: ebo
Spustit audio