Dvě nehody mladíků s alkoholem v Hradci Králové během jednoho dne. Oba neměli ani řidičák

4. květen 2020 12:27

V neděli 3. května se v Hradci Králové během 23 hodin staly dvě nehody, při kterých byli oba řidiči pod vlivem alkoholu. V minulém týdnu se dokonce za jediný den staly takové nehody tři.

K první nehodě došlo krátce po půlnoci na křižovatce ulic Náhon a Na Drahách cca 200 metrů od služebny Policie ČR.

Čtěte také

Zde havaroval 17letý mladík jedoucí v autě značky Ford Mondeo od ulice Štefcova a po projetí levotočivé zatáčky na mokré vozovce dostal smyk, vyjel mimo komunikaci, kde poškodil betonovou obrubu a směrový sloupek a následně narazil do vzrostlého stromu, který porazil.

On ani jeho o rok starší spolujezdec neutrpěl žádné zranění.

Přivolaní policisté řidiče podrobili dechové zkoušce s pozitivním výsledkem - 1,8 promile alkoholu. Na vozidle odhadli škodu na 20 tisíc a na ostatních věcech 30 tisíc korun.

Dvě nehody mladíků s alkoholem v Hradci Králové během jednoho dne

K druhé nehodě došlo krátce po 23. hodině na Anenském náměstí, kde řidič vozidla značky VW Golf při projíždění po parkovišti narazil do dvou vozidel a poškodil je.

Čtěte také

U 18letého řidiče, který vyvázl bez zranění, dechová zkouška naměřila přes 2 promile alkoholu. Škoda na golfu byla odhadnuta na 10 tisíc a na zaparkovaných vozidlech dohromady 4 tisíce korun.

Oba řidiči, u kterých policisté zjistili, že nevlastní žádné řidičské oprávnění, byli zadrženi. Oba se podrobili lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

Mladší byl předán zákonnému zástupci a starší, který jako cizinec z třetích zemí pobývá na území ČR jako turista, byl do vystřízlivění umístěn v cele předběžného zadržení.

Oba mladíky čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí dospělému až tři roky vězení, mladistvému polovic.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související